Mladi poljoprivrednici dobili podsticaje od grada i Fondacije “Ana i Vlade Divac”

Požarevac

Poljoprivreda

Mladi poljoprivrednici dobili podsticaje od grada i Fondacije “Ana i Vlade Divac”

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ je kroz konkurs „Osnaživanje mladih poljoprivrednika“, a u saradnji sa gradom, donacijama pomogla deset mladih poljoprivrednika sa najboljim poslovnim idejama.

Predstavnici grada i Fondacije obišli su dvojicu mladih poljoprivrednika, koji su ove godine završili požarevačku Poljoprivrednu školu i dobili donacije. Posetili su domaćinstva u Trnjanu i Beranju. Za ovaj projekat grad i fondacija su izdvojili oko 1.200.000 dinara.

U Trnjanu je dodeljeno devet  jagnjadi Aleksandru  Živkoviću, koji se bavi ovčarstvom i ratarstvom.

”Prijavio sam se na konkurs u Poljoprivrednoj školi, napravio individualni biznis plan i planiram da nastavim porodičnu poljoprivrednu proizvodnju, pre svega ovčarstvo i ratarstvo. Dobio sam devet jagnjadi za priplod rase vitenberg i nadam se da ću uskoro biti u prilici da dobijem i državnu subvenciju što bi umnogome pomoglo dalji razvoj našeg gazdinstva”, kazao je Živković.

Ivan Stanojević iz sela Beranje dobio je 20 košnica i prateću opremu koja ide uz košnice, a pored toga ima još četiri svoje košnice, tako da će pomoću dobijene donacije unaprediti svoju proizvodnju. On je ovom prilikom rekao da se pčelarstvom već bave njegov otac i deda tako da će nastaviti porodičnu tradiciju.

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca, rekao je da grad u partnerskom odnosu sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“, pomaže mladim poljoprivrednicima.

“S obzirom da se populacija na selu sve više smanjuje na ovaj način lokalna  samouprava želi da pomogne mladim poljoprivrednicima da ostanu i rade na selu. Grad Požarevac takođe učestvuje u subvencijama za poljoprivredu preko Budžetskog fonda za poljoprivredu sa oko 30 miliona dinara”, istakao je Ilić i poželeo mladim poljoprivrednicima puno uspeha u poslu koji su izabrali da rade.

 

Donirano devet ovaca

“Cilj nam je da mlade podržimo, da steknu veštine za pisanje individualnog biznis plana kako bi mogli u budućnosti da se prijavljuju na različite konkurse i dobijaju sredstva podrške od lokalnog  do nacionalnog nivoa. Znamo da je njima potrebno da razviju tu veštinu, a sa druge strane želimo da one koji imaju najbolje ideje i pokažu najveću motivaciju za poljoprivredu, nagradimo konkretnim donacijama”, kaže Uroš Delić, predstavnik Fondacije “Ana i Vlade Divac”.

Nakon posete potpisani su ugovori sa Fondacijom o prijemu opreme od donacija.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top