Mladi poljoprivrednici dobili sredstva za rad (FOTO)

Požarevac

Događaji

Mladi poljoprivrednici dobili sredstva za rad (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Učenicima završnih razreda Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ dodeljena sredstva za opremu i mehanizaciju.

Sredstva su im dodeljena po konkursu u okviru projekta „Osnaživanje mladih poljoprivrednika“, koji je raspisala Fondacija „Ana i Vlade Divac”-

Sa predstavljanja rezultata konkursa

Pravo učešća na konkursu imali su učenici završnih razreda naše škole i prijavilo se deset đaka. Svi projekti su odobreni i biće realizovani“, rekao je Vidoje Vukašinović, direktor ove škole.

 

Vidoje Vukašinović, direktor škole

Sredstva za rad su dobili Aleksandar Adamović, rotacionu kosu i prskalicu, Filip MIlanović, spiralnu mesilicu za testo, Ana Ranisavljević, plastenik, Vladimir Simić, nazimice, Jovana Petrić, košnice, Nemanja Lupšić, traktorsku prskalicu, Aleksandar Živković, umatičene ovce, Ivan Stanojević, košnice, Aleksandar Radosavljević, sadnice lešnika i Marko Ranković, jagnjiće.

Projekat  se sprovodi već drugu godinu u saradnji sa donatorima iz dijaspore, lokalnim samoupravama i poljoprivrednim školama.

U selima smo prisutni od osnivanja Fondacije, već 12 godina radimo u Srbiji i trudimo se da pomognemo porodicama koje žive od poljoprivrede. Uvideli smo da je veoma značajno podržati mlade koji žele da se bave poljoprivredom, da ih motivišemo da ostanu na selu i da svoju perspektivu vide u razvoju sopstvenog gazdinstva. Na ovaj način trudimo se da im pomognemo da steknu veštine da razviju sopstveni biznis plan i na taj način budu konkurentni za dobijanje sredstava iz drugih izvora. Uvek učenike sa najboljim idejama nagrađujemo i na kraju školovanja vratiće se sa nekom vrednom opremom i stvarima značajnim za njihovo gazdinstvo“, rekao je Uroš Dević, predstavnik Fondacije.

 

Uroš Dević, predstavnik fondacije Ana i Vlade Divac

U ovoj godini projekat je realizovan u poljoprivrednim školama u Požarevcu, Požegi i Prokuplju. A  31 mlada osoba će po završetku obrazovanja doprineti razvoju porodičnog gazdinstva. Ukupan ovogodišnji fond za donacije iznosi oko 4,7 miliona dinara. Sredstva su obezbedili donatori Fondacije „Ana i Vlade Divac“ kao i lokalne samouprave Požarevca, Prokuplja, Požege, Gornjeg Milanovca. Žagubice i Arilja.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top