Mlavski pesnici okupili se u Malom Crniću

Malo Crniće

Kultura

Mlavski pesnici okupili se u Malom Crniću

Foto: bsmmc.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

“Preobraženjski susreti pesnika” šesnaesti put u Malom Crniću.

Manifestacija je održana u porti Crkve „Sveti Ignjatije Bogonosac “ u Malom Crniću, organizator je biblioteka „Srboljub Mitić“, a pokrovitelj opština Malo Crniće.

„Ova manifestacaja traje već šesnaest godina. To znači da prave vrednosti treba negovati i čuvati. Mi to upravo radimo danas, na dan Preobraženja Gospodnjeg. U narodu postoji verovanje da se o ovom prazniku celokupna priroda preobražava, da od sutra noći postaju hladne, kao i da današnji dan najavljuje skori dolazak jeseni. Kako se veruje, od danas se nikako ne treba više kupati u otvorenim vodama, rekama, moru.

Na Preobraženje nikako ne valja preko dana spavati, jer ćete cele godine biti dremljivi. Nije dobro ni da se plače, niti valja da ljudi provedu dan u kafani – da im ne pređe u naviku i ne postanu zgubidani i raspikuće. Ali, ono što obavezno treba učiniti jeste da svi prvi put probaju grožđe“, rekla je Danijela Božičković Radulović, direktorka biblioteke u Malom Crniću.

Na platou ispred crkve duhovnu poeziju su govorili pesnici: Dragana Ž. Nikolić iz Rečice, Radmila Zorić iz Salakovca, Vojkan Ivković iz Petke, Zlatan Pejkić iz Kostolca, Živojka Milić iz Crljenca, Svetlana Perišić iz Smoljinca , Rade M. Obradović iz Velikog Popovca, Zlatija Radovanović iz Batuše, Ana Dudaš i Zorka Stojanović iz Malog Crnića i Slavica Jovanović, Slađana Stošić, Ljubisav Grujić  i Rada Nestorov iz Požarevca.

Program je nastavljen u biblioteci „Srboljub Mitić“, u čitaonici „Osam nijansi plave“, gde su pesnici veoma nadahnuto govorili svoje stihove, ali i stihove drugih pesnika.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top