Mnogo posla za mašince

Kostolac

Privreda

Mnogo posla za mašince

Foto: „Energija Kostolac“

How Good Of A Friend Are You Really?

Zaposleni u sektoru mašinskog održavanja PK „Drmno“ ulažu maksimum napora i neumorno rade na popravci rudarskih mašina i opreme u cilju podizanja njihove pogonske ispravnosti za rad tokom zimskog perioda.

„Prioritet je da završimo veliku opravku bagera „SRs 2000“, koji radi u sklopu petog jalovinskog sistema“ – rekao je Zoran Stojković, upravnik sektora mašinskog održavanja.

 

Veliki zahvati na bageru SRs 2000

Posle toga slede aktivnosti na otklanjaju uočenih nedostataka na rudarskoj opremi, koja se eksploatiše u sklopu četvrtog i prvog rudarskog sistema za otkrivanje uglja.

„Nešto više posla imaćemo na jalovinskom bageru vedričaru 710, koji radi na povlati iznad ugljenog sloja i u direktnoj je funkciji otkrivanja uglja. Očekujem da te poslove završimo najkasnije do kraja oktobra. Iako su ove godine remontne aktivnosti bile skraćene zbog potrebe proizvodnje otkrivke i uglja, generalno ne očekujem veće probleme kad je reč o tehničkoj ispravnosti mašina i opreme tokom zimskog režima rada“ – dodaje Stojković.

 

Zoran Stojković

Pored opravke rudarske opreme angažovane na kopu „Drmno“, predstoji i posao na osposobljavanju dva dreglajn bagera za transport sa kopova „Klenovnik“ i „Ćirikovac“.

Nešto više posla imaćemo na dreglajn bageru stacioniranom na kopu „Klenovnik“, jer godinama nije u eksploataciji – ističe Stojković.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top