moja-mama-zlatne-ruke-ima-foto

Petrovac

Događaji

„Moja mama zlatne ruke ima“ (FOTO)

Foto: Ivan Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Radionice u područnim školskim odeljenjima u Petrovcu

Radionice u područnim školskim odeljenjima u Petrovcu

 


Majku u literaturi najčešće vezuju za ljubav, nesebično davanje, nežnost i brigu. Veza sa majkom nastaje rođenjem. Svako dete voli najviše svoju mamu, kaže da su mamine ruke najnežnije i najvrednije što se i pokazalo kroz jučerašnju radionicu koja je imala za cilj da se podstakne kod mama kreativnost, originalnost, upornost i istrajnost kao i zadovoljstvo u zajedničkom radu i bogaćenju ličnog iskustva.

 


U područnim odeljenjima Osnovne škole „ Jovan Šerbanović“ u Kladurovu i Manastirice održane su radionice pod istim nazivom „Moja mama zlatne ruke ima“ gde su mame zajedno sa učiteljima dokazale da su njihove ruke zlata vredne. Pokazale su svoju kreativnost u izradi ramova za slike, šoljica za kafu, vaza sa cvećem i slika od plastelina. Dok su mame radile i deca su bila vredna i učestvovala u izradi čestitki kao i u pravljenju kolačića za mame.

 


Ovaj oblik rada omogućava mamama da u kreativnom radu aktivno provedu vreme sa msvojim detetom i time se na trenutak odvoje od uobičajene svakodnevnice i ostvare odnos bliskosti i poverenja između dece, roditelja i učitelja. I u matičnoj školi u Ranovcu obeležen je 8.mart tako što su nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi učenika od prvog do osmog razreda na temu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top