MRK „Požarevac“ ove godine se ne takmiči

Požarevac

Sport

MRK „Požarevac“ ove godine se ne takmiči

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Zajednica klubova Super B rukometne lige Srbije donela je rešenje o prestanku članstva Muškog rukometnog kluba „Požarevac“ iz ove lige.

Rešenje je objavljeno  17. oktobra na sajtu superb.rss.org.rs. Takmičenje se u Super B rukometnoj ligi Srbije Sever - Centar  nastavlja sa preostalim ekipama bez popunjavanja lige.

U obrazloženju Zajednice stoji da se MRK „Požarevac“ uredno prijavio na takmičenje u Super „B“ rukometnoj ligi muškarci „Sever Centar“ i u skladu sa Pravilnikom o dozvoli za sezonu Upravni odbor Zajednice klubova Super „B“ rukometne lige mu je na sednici održanoj 14.septembra izdao dozvolu za takmičenje. Međutim, MRK „Požarevac“ nije započeo takmičenje u skladu sa kalendarom i rasporedom odigravanja utakmica.

Podsećamo da je Upravni odbor Zajednice klubova Super „B“ rukometne lige na sednici održanoj 15.avgusta doneo odluku o visini članarine za takmičarsku sezonu 2019/20. Odluka je odmah prosleđena elektronskim putem svim klubovima, kako bi na vreme ušli u realizaciju iste i spremili sva neophodna dokumenta za izdavanje licenci. Rok za dostavu dokaza o uplati članarine i podnošenje zahteva za izdavanje licenci je bio 15. septembar.

MRK „Požarevac“ nije u predviđenom roku ispunio uslove pa je direktor SBRL Ivan Milivojević, uz saglasnost svih članova UO ZK SBRL, odredio dodatni rok, 25.septembar, a utakmicu prvog kola SBRL Sever-Centar MRK „Požarevac“- RK „Crvenka“ odložio je za četvrtak 26.septembar. Kako ni u dodatnom roku, požarevački klub nije ispunio obaveze iz Pravilnika o licenciranju, utakmica je otkazana i registrovana službenim rezultatom 0:10 u skladu sa Pravilnikom o rukometnim takmičenjima.

Kompletno rešenje Zajednice klubova Super „B“ rukometne lige Srbije možete pogledati OVDE.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top