Muzička škola prodajnom izložbom obeležila dva značajna datuma

Požarevac

Događaji

Muzička škola prodajnom izložbom obeležila dva značajna datuma

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Muzička škola „Stevan Mokranjac“ u Požarevcu organizovala je prodajnu izložbu povodom obeležavanja Dana planete Zemlje i Uskrsa.

Dan planete Zemlje obeležava se širom sveta 22. aprila, kada se posebno apeluje na ljude da vode računa o očuvanju životne sredine. Međutim, s obzirom na to da sutra pravoslavni vernici obeležavaju Veliki petak, a u nedelju Uskrs, učenici ove škole zajedno sa nastavnicima odlučili su da objedine obeležavanje ova dva značajna dana.

Prodajna izložba

Pored izložbe tematski posvećene Danu planete Zemlje, očuvanju životne sredine, štednji vode i reciklaži, učenici  iz  pripremnog razreda i muzičkog zabavišta sa svojim nastavnicima uzeli su učešće u pripremi uskršnjih dekoracija. Za izradu su korišćeni uglavnom materijali pogodni za reciklažu, a proizvodi su prodavani po simboličnoj ceni od 100 dinara.

„Sav prihod od prodajne izložbe biće upotrebljen da se unapredi rad naše učeničke zadruge „Harmonija“, dakle novac će se iskoristiti za potrebe naših učenika što nam je jedna od najvažnijih misija kojom se bavimo“, istakla je Dragana Kostić Milutinović, pomoćnica direktora Muzičke škole “Stevan Mokranjac”.

Navela je i da je u utorak, 19. aprila, održana  radionica za učenike srednje škole i kviz na temu reciklaže i očuvanja životne sredine, kao još jedna od mnogobrojnih aktivnosti koju sprovede sa ovom tematikom.

To Top