Na konkurs pristiglo 68 projekata u kulturi, koje će grad podržati?

Požarevac

Kultura

Na konkurs pristiglo 68 projekata u kulturi, koje će grad podržati?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Komisija za ocenjivanje projekata usvojila je predlog liste za finasiranje i sufinasiranje projekata u kulturi koji svojim kvalitetom doprinose razvoju i prezentaciji umetnosti i kulturi u Požarevcu.

Ove godine je doneta odluka da će se iz budžeta grada finansirati 43 projekta, za koje je odobreno ukupno 5.500.000 dinara.

Najviše sredstava je dobilo Privredno društvo ,,Raven Vision“ iz Požarevca - 450.000 dinara, za projekat ,,Mlavski korpus JVuO – istine i legende“. Sledi Centar za učenje stranih jezika „LINK UP“ kome je za projekat „Lokal stand up fest – sezona 3“ dodeljeno 300 hiljada dinara.

Komisija je odobrila po 250.000 dinara sledećim udruženjima i organizacijama: Udruženju „Tri boje“ za projekat „Kličevački idol – urbana i kultna legenda“, „Kulturnom centru 012“ za projekat „Čuvajmo poreklo za buduća pokolenja“, „Medija smartu“ za program „Interaktivna virtuelna tura Požarevca“, KUD „Božidar Dimitrijvić – Kozica“ Drmno i „NM video production“ za dokumentarni film 70. godina kulture u Drmnu i rad KUD-a i Udruženju likovnih stvaralaca „Đura Jakšić“ Požarevac za organizaciju Međunarodne likovne kolonije „Multikulturalni pasoš grada Požarevca“.

Nešto manje novca, tačnije 230.000 dinara, grad je opredelio za dokumentari film „Razvoj konjarstva u Požarevcu“. Podnosilac ovog projekta je ,,Jovanović Art“.

Spisak svih projekata pogledajte OVDE.

Komisija je odbila 25 pristiglih programa, a više o tome pročitajte OVDE.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top