Na obuci za započinjanje sopstvenog biznisa 40 žena

Požarevac

Događaji

Na obuci za započinjanje sopstvenog biznisa 40 žena

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Obuka je deo projekta „Unapređenje upošljivosti žena koje žive u ruralnim područjima grada Požarevca“.

Glavni cilj ovog projketa je obučavanje žena da započnu sopstveni biznis, kao i izrada biznis planova zainteresovanim ženama sa kojima mogu konkurisati kod različitih fondova.

„Tokom obuke polaznicima će biti predstavljeni novi osnovi pokretanja biznisa, zajedno ćemo pokušati da definišemo poslovnu ideju, razgovarati o organizaciji poslovanja, prihodima i rashodima, zatim razvoju marketing plana i razvoju ličnih veština. Naravno, na kraju će biti predstavljeni domaći i strani izvori finansiranja, kao i 20 biznis planova. Kroz ovaj projekat predviđena je i mentorska podrška pri konkurisanju kod različitih fondova u prvoj godini poslovanja. Takođe, biće podsticano i udruživanje istorodnih zanata, ukoliko se iskaže potreba za tim. Projekat je prvenstveno usmeren na žene koje žive u ruralnim područjima grada, jer je ova ciljna grupa prepoznata kao kategorija koja ima manje prilika za zapošljavanje, a dosta veština koje se mogu unovčiti“, rekla je Danijela Tufegdžić, članica tima za realizaciju projekta.

 

Danijela Tufegdžić, članica tima za realizaciju projeketa

Projekat realizuje grad Požarevac u saradnji sa Agencijom Ujedinjenih nacija za ravnopravnost polova i osnaživanje žena (UN Women), i Evropskom unijom kao donatorom. Projekat je deo granta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“. Realizacija projekta je počela u julu, a njegova vrednost je pola miliona evra.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top