Na šahovskom turniru više od 200 učesnika

Veliko Gradište

Sport

Na šahovskom turniru više od 200 učesnika

Foto: Opština VG

How Good Of A Friend Are You Really?

U Velikom Gradištu završen je 17. po redu Šahovski turnir “Silver Lake Open 2024” koji je organizovan od 23. do 30. juna.

Nedeljko Vasić, zamenik predsednika opštine Veliko Gradište, na otvaranju turnira povukao je prvi potez, a poslednjeg dana zatvorio turnir i zajedno sa Slobodanom Đukićem, direktorom turnira, dodelio nagrade najboljim takmičarima.

Turnir je održan u dve kategorije – “A” za najjače igrače i “B” za slabije rangirane igrače. U kategoriji “A” takmičilo se 18 igrača dok je u kategoriji “B” bilo čak 130 šahista. U okviru blic turnira nadmetalo se njih 74.

Učesnici turnira, ukupno 222, doputovali su iz Indije, Kazahstana, Rumunije, Rusije, Turske, Austrije, Holandije, Mongolije i Azerbejdžana. Na takmičenju je sudilo pet sudija, a turnir je uživo prenošen preko pet najposećenijih šahovskih sajtova širom sveta.

Pobednik “A” turnira je šahista iz Indije, Bhattacharyya Soham. Drugo mesto zauzeo je igrač iz Holandije Elgersma Onno, dok je treće mesto pripalo šahistkinji iz Mongolije Khuslen Erdenebayar.

Pobednik “B” turnira je igrač iz Austrije Belke Frank. Drugo mesto osvojio je turski igrač Tutuncu Ali, a treće mesto šahista iz Mongolije Yeruultei Batbaatar.

Pobednik blic turnira je igrač iz Rusije Dvalishvili Pavel. Na drugom mestu se našao igrač iz Mongolije Agibileg Uurstsaikh, a na trećem Zoran Marković iz Srbije, Veliko Gradište.

Pored sportskog, ovaj turnir imao je i turistički karakter jer je tokom sedam dana na Srebrnom jezeru boravilo oko 500 gostiju ostvarivši preko 3.500 noćenja.
 

To Top