Nagrada za najlepše dvorište otišla u Kostolac (FOTO)

Požarevac

Događaji

Nagrada za najlepše dvorište otišla u Kostolac (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Najlepše dvorište u Braničevskom okrugu ima Ružica Živković iz Kostolca.

Druga nagrada otišla je Svetlani Spasojević iz Požarevca. Treće mesto osvojili su Slobodan i Snežana Nikolić iz Izvarice kod Žagubice.

2. mesto Pozarevac

3. mesto Izvarica

Nagrade se sastoje od diplome, godišnje pretplate na nedeljnik „Reč naroda“ i čeka na sedam hiljada dinara za prvo, pet hiljada za drugo i tri hiljade dinara za treće mesto.

Uručene nagrade

Pohvalnice su dodeljene za dvorišta Eparhijskog dvora u Požarevcu i Stambene zajednice u Trudbeničkoj ulici u Kostolcu.

Komisija je radila u sastavu:  Milica Mitić, profesorka u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Sonja Marinković“, Dragana Ivošević, profesorka u penziji, obe inženjeri pejzažne arhitekture i Milena Perišić, inženjer zaštite životne sredine.

Konkurs „Najlepše dvorište 2019.“ organizovali su JKP „Komunalne službe“ Požarevac i NIPD „Reč naroda“ a.d. Požarevac uz podršku grada Požarevca.

Ideja i cilj je da nam grad bude što lepši i nadam se da će ovakve akcije poslužiti kao motiv svim našim sugrađanima da na sličan način ulepšaju svoje okruženje, a samim tim i grad Požarevac. Motiv je svakako lep, ekologija i lepše mesto za život. Nadam se da će akcija dati rezultate, pre svega kod najmlađih sugrađana kojima stariji treba da budu primer“, rekao je Bojan Iiić, predsednik Skupštine grada Požarevca.

 

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca

Ljudi koji dolaze u Požarevac prvi utisak, po rečima Slobodana Jovića, direktora JKP „Komunalne službe“, stiču baš po radu njegovog preduzeća.

Ova akcija trebalo bi da da rezultate, da nam grad bude mnogo lepši i uredniji“, kazao je Jović.

 

Slobodan Jović, direktor JKP Komunalne slućbe Požarevac

 Andrijana Maksimović, direktorka NIPD „Reč naroda“ je podsetila da je i ranije taj nedeljnik organizovao sličan konkurs, koji je vremenom zamro, a pre šest godina je obnovljen u ovom obliku .

Ulepšavanjem vašeg dvorišta ulepšavate okruženje svih nas. Jedan od osnovnih motiva kada smo započinjali konkurs, bio je da najboljim primerima navedemo i ostale sugrađane da učine isto“, rekla je Maksimović.

 

Andrijana Maksimović, direktorka NIPD „Reč naroda“ a.d. Požarevac

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top