Nagrađeni radnici Policijske uprave u Požarevcu (FOTO)

Požarevac

Događaji

Nagrađeni radnici Policijske uprave u Požarevcu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je organizovan prijem u svečanom salonu zgrade Načelstva za policijske službenike koji su položili svečanu zakletvu. Tom prilikom nagrađeni su najzaslužniji radnici Policijske uprave Požarevac.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, naglašava da je gradsko zdanje slobodno i sigurno zahvaljujući delovanju policijskih službenika da tu kuću, ali i sve druge kuće u Požarevcu i Srbiji učine sigurnima.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

,,Dan policije i Ministarsva unutrašnjih poslova obeležavamo u danima kada je i slava grada – Sveta Trojica. Juče su pripadnici ministarstva imali jednu pokaznu vežbu u srcu grada, kod kružnog toka. Ono što me kao gradonačelnika raduje jeste činjenica da je to bio još jedan dokaz približavanja policije i građanstva, kao i jačanje svesti da ste vi tu da štitite, a ne da kažnjavate. Drago mi je da je upravo zahvaljujući tom događaju i njemu sličnim polako prolazi vreme kada očevi i majke smiruju nemirnu decu pretnjom da će po njih doći čika policajac. U to više ni deca ne veruju, jer znaju da ste vi njihov prijatelj, koji je tu da im pomogne da pređu ulicu prvog školskog dana i govori o bezbednosti u saobraćaju na nekom od časova“, rekao je Pavlović.

Aleksandar Vasilijević, načelnik policije, ističe da se Ministarstvo unutrašnjih poslova trudi da sve svoje snage i resurse stavi u službu zajednice i građana.

Aleksandar Vasilijević, načelnik Policijske uprave Požarevac

,,Mislim da našim svakodnevnim poslovima uveravamo čitavu javnost u Srbiji i međunarodnu zajednicu da u skladu sa visokim etičkim standardima služimo javnom redu i miru, kao i ljudskim i manjinskim pravima. Godina iza nas je bila vrlo teška, ali pre dva sata u ovoj istoj prostoriji smo primili, na neki način, u službu 29 policijskih službenika i od srca smo im poželili da časno i pošteno služe zajednici“, rekao je Vasilijević.

Policijska uprava u Požarevcu, za izuzetnu posvećenost ovoj profesiji i unapređenje javne bezbednosti, uručila je zahvalnice i to sledećim policijskim službenicima: Danijelu Jovanoviću, Vladanu Pavloviću, Biserki Miletić, Ivanu Mihajloviću i Vojislavu Milenkoviću.

Uručene zahvalnice policijskim službenicima

Pored njih, Policijska uprava Požarevac dodelila je zahvalnice za izuzetan doprinos gradonačelniku Požarevca, predsednicima opština Veliko Gradište i Petrovac na Mlavi, zatim Kazneno-popravnom zavodu Zabela, Braničevskoj eparhiji, Zavodu za javno zdravlje Požarevac i drugim zaslužnim institucijama i pojedincima.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top