Nagrađeni zaslužni za uspeh Ljubičevskih konjičkih igara

Požarevac

Događaji

Nagrađeni zaslužni za uspeh Ljubičevskih konjičkih igara

Foto: T.S.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas su u Muzeju konjarstva na hipodromu dodeljene nagrade i priznanja pojedincima i institucijama povodom šest decinija Ljubičevskih konjičkih igara.

Nagrade je dodelio Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, istakavši da bi bez doprinosa mnogih ljudi i institucija Ljubičevske konjičke igre bile samo jedan od mnogih sličnih konjičkih događaja.

„Započete kao jedna od mnogobrojnih manifestacija koje su se pokretale u to vreme u bivšoj Jugoslaviji, ova naša po mnogo čemu je bila specifična. Prvenstveno je trebalo hrabrosti osnivača da kroz ove igre podsete na srpsko nasleđe i tradiciju, na šta se u to vreme nije gledalo previše blagonaklono. Imajući to u vidu, možemo reći da su tadašnji gradski rukovodioci, zajedno sa osnivačima igara, sproveli u delo nešto što će svoj odjek imati tek nekoliko decenija kasnije. Vremenom se jesmo vratili korenima svojih predaka, ali je jedna od prvih iskri bila upravo u Požarevcu pre šest decenija“, rekao je Pavlović.

Saša Pavlović

Plakete 60. Ljubičevskih konjičkih igara dobili su: Savez za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline, Srpski galopski i Srpski kasački savez, treneri voltižera, veterani igara i pobednici višeboja. Plaketu „Trostruki vitez“ dobio je Marko Milenković (čuvao je sablju i plašt tri godine zaredom).

Deo nagrađenih

Nagrađene su i organizacije zaslužne za održavanje LjKI: Konjičko društvo „Knez Mihailo“ Požarevac, Turistička organizacija grada Požarevca i Javno preduzeće „Ljubičevo“, ali i direktor turističke organizacije Vasilije Baldić, direktor konjičkog društva Aleksandar Milenković i Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

Uručene su i tri nagrade za 130 godina postojanja KD „Knez Mihailo“ i to: Predragu Radovanoviću, Milenku Brankoviću i Jovici Ristiću, v.d. direktora JP „Ljubičevo“.

Podsećamo da je prošle godine obeleženo 60 godina postojanja Ljubičevskih konjičkih igara.

OTVORENE 60. LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE (FOTO, VIDEO)

DUŠAN JANKOVIĆ DRUGI PUT VITEZ LJUBIČEVA

To Top