Najavljena 56.ulična trka „Grand pri Požarevac 2019“.

Požarevac

Sport

Najavljena 56.ulična trka „Grand pri Požarevac 2019“.

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Trke su u četvrtak, a učešće su najavili najbolji juniori i seniori iz cele zemlje.

Na programu je 25 trka. Očekuje se dolazak 30 klubova i oko hiljadu takmičara iz naše zemlje i inostranstva. Iz naše zemlje dolazak su najavili Amela Terzić, Teodora Simović, Sonja Stolić, Ana Subotić i Elzan Bibić.

Raspored trka

 U seniorskoj konkurenciji prvo mesto donosi 25 hiljada, drugo 20 hiljada, treće 15 hiljada, četvrto osam hiljada i peto pet hiljada dinara.

U juniorskoj konkurenciji prvo mesto donosi osam hiljada, drugo pet hiljada, a treće tri hiljade dinara.

Trke će otvoriti „Maraton klub“ iz Kostolca, a potom će uslediti trke od predškolskog uzrasta do seniora. Između ostalih trčaće se „Memorijal Milene Stanojević“ za devojčice drugog razreda, tradicionalna trka policije i građanstva „Memorijal Zoran Stijaković Zure“.

Ulične trke zatvoriće traka na 3.000 metara „Memorijal Jovo Budimir“, koja će prvi put biti održana u čast čoveka koji je svoj život ugradio u Atletski klub „Požarevac“ i atletiku uopšte.

Promoter trke je proslavljena atletičarka starije generacije Vera Nikolić. Organizatori trke su Sportski savez grada Požarevca i grad Požarevac, a tehničku podršku pruža AK „Požarevac“.

Ulične trke bile su odskočna daska za mnoge atletičare, kako iz Požarevca, tako i iz cele Srbije. Prvih pet u svim trkama dobiće zahvalnice, a prva tri medalje.

Zbog uličnih trka ulice Trg Radomira Vujovića i Tabačka čaršija biće zatvorene za saobraćaj od 12 do 20 časova, a trke počinje u 15 sati.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top