Najbolji atletičari okupiće se ovog vikenda u Petrovcu

Petrovac

Sport

Najbolji atletičari okupiće se ovog vikenda u Petrovcu

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

U subotu, 22. maja, biće održana 16. Memorijalna atletska trka „Dragutin Tomašević“ u Petrovcu na Mlavi.

Svečano otvaranje zakazano je za 17.30 časova, a nakon toga sledi podizanje olimpijske zastave uz himnu i obraćanje predsednika Organizacionog odbora Memorijala.

Start trke predviđen je u 18 časova.

Memorijalna trka ove godine organizovana je kao državno prvenstvo na 10 kilometara, a takmičari trče stazom od Bistrice, rodnog mesta Dragutina Tomaševića, do Petrovca na Mlavi.

Organizatori su Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi, a pokrovitelji Mesna zajednica Bistrica i lokalna samouprava. Podršku će pružiti i Atletski savez Srbije.

Zbog održavanja Memorijalne trke deonica regionalnog puta Petrovac – raskrsnica za Bistricu biće zatvorena za saobraćaj u subotu, 22. maja, od 17 do 19.30 časova. Alternativni put za Krepoljin i Žagubicu je pravcem Petrovac na Mlavi – Veliko Laole – Malo Laole ili Petrovac – Veliko Laole – Šetonje.

Podsećamo, ova manifestacija se održava u znak sećanja na Dragutina Tomaševića, prvog učesnika Kraljevine Srbije na Olimpijadi 1912. godine u Stokholmu. On je pre toga bio  i desetostruki pobednik maratonske trke Obrenovac – Beograd.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top