Najbolji pasulj skuvao Nebojša Paunović iz Kusića

Veliko Gradište

Događaji

Najbolji pasulj skuvao Nebojša Paunović iz Kusića

Foto: Turističa organizacija Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Proteklog vikenda održana je po šesnaesti put tradicionalna kulinarska manifestacija „Pasuljijada“, koja je okupila u Velikom Gradištu veliki broj vrhunskih kulinara i ljubitelja domaće kuhinje.

Manifestaciju je, prigodnim govorom, otvorio zamenik predsednika opštine Veliko Gradište, Slađan Marković, a potom je u gradskom parku, u 15 časova, organizator dao znak za početak kuvanja najpoznatijeg pasulja Gradištanca.

Direktorka turističke organizacije uručila je  nagrade za najuređeniju kuhinju, najoriginalniji naziv ekipe i najveseliji kotlić. Štandovi su bili u etno stilu, a najlepše uređenu  kuhinju imala je ekipa „ Pasulj kuvam, tradiciju čuvam“ iz Velikog Gradišta.

Ekipe su brižljivo smišljale jedinstvena, šaljiva imena, a pobedila je ekipa sa nazivom „Gradištanca cure vole, sve od struka pa na dole“, dok je specijalna nagrada za najveseliji kotlić pripala ekipi Slaviše Jovanovića iz Kragujevca.

Pasulj za sve prisutne goste na manifestaciji kuvala je Vojska Srbije - Garnizon iz Požarevca.  Posebnu zahvalnicu vojsci uručio je zamenik predsednika opštine Slađan Marković, a zahvalnicuje primio Jovica Micić.

Posle tačno tri sata od početka kuvanja, organizator je dao znak učesnicima da gase vatru. Žiri u sastavu –  kuvar iz vojske, Jovica Micić ,stariji vodnik prve klase, Milan Pavlović i Darko Tadić ocenjivao je izgled pasulja, njegov ukus, gustinu, raskuvanost i zaljućenost.

Najbolji pasulj skuvao je Nebojša Paunović iz Kusića, a nagradu pobedniku uručio je predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac.

Drugo mesto osvojio je pasulj koji je skuvala Svetlana Damnjanović iz Donje Kruševice, a nagradu je uručio zamenik predsednika opštine Slađan Marković, dok je treće pripalo Miroslavu Vidaku iz Velikog Gradišta.

U oviru ove manifestacije održan je i turnir u basketu 3x 3. Šampionska ekipa u basketu ove godine bila je ekipa“ ŽAR“ , koju su činili, Miloš Milivojević, Aleksandar Šekularac, Ivan Veljović i Ivan Milovanović, a nagrade im je uručio predsednik Sportskog saveza opštine Veliko Gradište, Dušan Banović.

Drugo mesto pripalo je ekipi iz Babušinca koja se takmičila u sastavu Ilija Mirković, Uroš Stanković, Mateja Mitić i Miloš Majstorović, a treće mesto osvojila je ekipa „IPON“ , koju si činili  Dušan Životić, Lazar Lazarević i Dušan Savić.

Dodeljene nagrade za najlepši balkon i baštu.

Ovim događajima prethodio je izbor za najlepši balkon i baštu, a direktorka Turističke organizacije Veliko Gradište, Dajana Stojanović je dobitnicima uručila nagrade.

Prvo mesto za najlepšu baštu osvojila je Emilija Bojić iz Ostrova,  dok je nagrada za najslikovitiju baštu otišla u ruke Zorana Stankovića iz Velikog Gradišta.

Drugo mesto za najlepšu baštu pripalo je Žaklini Živojinović iz Velikog Gradišta, a treće Slavojki Obradović iz Velikog Gradišta.

Prvo mesto za najlepši balkon osvojila je Biljana Kostić iz Topolovnika. Specijalnu nagradu za najcvetniji balkon i afirmaciju opštine zasluženo je dobio Simić Vlastimir iz Velikog Gradišta.

Drugo mesto ove godine pripalo Nadici Mijatović  iz Tribroda, dok je treće mesto za najlepši balkon osvojila Branka Jovanović iz Velikog Gradišta.

To Top