najvise-predskolaca

Požarevac

Događaji

Najviše predškolaca

Foto: PK "Vukan"

How Good Of A Friend Are You Really?

Danu pešačenja u Požarevcu u subotu se odazvalo oko 600 rekteativaca, najviše predškolaca.

Danu pešačenja u Požarevcu u subotu se odazvalo oko 600 rekteativaca, najviše predškolaca.

 

Učestvovale su sve osnovne i srednje škole iz Požarevca i okoline, kao i druga udruženja, klubovi, različite organizacije, više od 60 njih.

 

 

Ipak, poseban doprinos masovnosti dala je Predškolska ustanova Ljubica Vrebalov sa oko 170 dece, roditelja i vaspitačica. Zato je i staza 1 – kružna tura šumskim putem oko Čačalice dugačka 2,7 kilometara bila najposećenija.

 

Posebnu atrakciju predstavljale su staze prema Mininim vodama ukupne dužine – 8,7 kilometara i Sojinom salašu od 10,7 kilometara. 

 

Akcija pešačenja je imala i jaku edukativnu notu – čule su se priče o Čačalici, pešačenju i planinarenju, ekologiji, značaju sporta i fizičkog vežbanja, reci Mlavi, flori i fauni, arheologiji, istoriji…

 

U subotu je bilo mnogo osmeha, fizičkih i mentalnih pregnuća, druženja, novih poznanstava, opuštenosti i zadovoljstva zbog boravka u prirodi. Disalo se punim plućima. Neko je “izračunao” da je do Mininih voda i nazad ostvario 16.340 koraka.

 

 

Organizatori,  Planinarski klub „Vukan” i Ekološko društvo „Prijatelji Čačalice su posebno pohvalili osnovne škole Kralj Aleksandar Prvi i Sveti Sava, kao i srednje – Medicinsku i Ekonomsko trgovinsku školu.

 

PK Vukan” iz Požarevca je pre četiri meseca, po prvi put pristupio programu Pešačenje i planinarenje”. Tada je bilo je 350 učesnika. Aktivnosti su deo afirmacije zdravog načina života koji najvećim delom zagovara i finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a potencira Planinarski savez Srbije.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top