Napetost zbog nedostatka magnezijuma

Braničevo

Zdravlje

Napetost zbog nedostatka magnezijuma

Foto: Pixabay

How Good Of A Friend Are You Really?

Mnoge studije su pokazale da je magnezijum prisutan u više od 300 biohemijskih reakcija, neophodnih za vitalnost organizma.

Dnevne potrebe organizma za ovim bioelementom iznose šest miligrama po kilogramu telesne težine, a hranom se maksimalno unosi 250 mg. Recimo, osoba koja ima 50 kilograma trebalo bi da uzme 300 miligrama dnevno. U nekim periodima života potrebno je cak i više.

Kako prepoznati nedostatak magnezijuma?

Ako se ujutro teško rasanjujete, tokom dana ste rasejani, teško se koncentrišete i napeti ste, a uvece se teško uspavljujete - vaš organizam pati od nedostatka magnezijuma. Malo je poznato da i grcevi u želucu i "lenjost" creva mogu biti znaci nedostatka magnezijuma, buduci da ima važnu ulogu u dobrom varenju hrane.

Magnezijum je takode potreban za pravilan rad mišica, posebno srcanog i ucestvuje u sintezi antitela, boraca protiv mikroba. Magnezijum ucestvuje i u borbi protiv slobodnih radikala. Pomaže i koži da bude otpornija na nepovoljne uticaje.

Neophodan je elemenat u sintezi keratina, proteinske supstance, koja ulazi u sastav kože, kose i dlake. Lepa koža, nokti i kosa iziskuju i potrebnu kolicinu magnezijuma. Bez magnezijuma i mlada osoba deluje kao ruža opuštenih latica.

Još informacija o vašem zdravlju pročitajte OVDE.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top