Narodna stranka Požarevac osudila odluku o prevozu u narednih 15 godina

Požarevac

Politika

Narodna stranka Požarevac osudila odluku o prevozu u narednih 15 godina

Foto: Logo

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradski odbor Narodne Stranke Požarevac u današnjem saopštenju za medije najoštrije je osudio , kako kažu, „ prihvatanje nepovoljnijih tenderskih ponuda u oblasti prevoza putnika na teritoriji grada Požarevca“.

Kada govorimo o javno-privatnom partnerstvu, nakon sedam decenija vršenja prevoza putnika na teritoriji opštine, ovaj posao je dodeljen očigledno podobnijem a ne pogodnijem ponuđaču, te se kao razlog odbijanja navodi da kompanija "Arriva-Litas" ne zadovoljava tehničkim i poslovnim kapacitetima uslove javne ponude. Kako su se svi građani mogli i uveriti, na protestnoj vožnji centrom grada, ova kompanija poseduje nove autobuse koje je nameravala da stavi na raspolaganje u ove svrhe“, navode između ostalog u saopštenju i pitaju:
 - S bzirom na to da kompanija iz Požarevca zapošljava veliki broj ljudi sa teritorije naše opštine, da li se razmišljalo o održanju radnih mesta  ili se ide na dodatni udar nezaposlenosti u ovom gradu? 
  - Da li se razmišljalo o velikom broju lokalnih preduzeća koja posluju sa ovom kompanijom, od kojih grad ubira porez i na koje će ovakva odluka indirektno uticati na smanjenje poslovnog prihoda, te potencijalno ugroziti još radnih mesta? 
 - Kako je moguće da u periodu od 15 godina ne dajete ikakvu šansu u naticanju za ovaj posao ni jednoj drugoj firmi, stavljajući prejudijenciju da bolji ponuđač neće postojati?
 - Koliko će za period od 15 godina, na koliko je ugovor parafiran, budžet grada biti oštećen? 

Novog gradonačelnika pitaju da li će se pozabaviti ovom tematikom i sprečiti štetnost ovakvog ugovora po grad.
 
 

To Top