narodni-poslanik-peric-podrzava-amandmane-poslanika-zivkovica

Petrovac

Politika

Narodni poslanik Perić podržava amandmane poslanika Živkovića

Foto: E.B., Solaris Media Bor

How Good Of A Friend Are You Really?

Predlog zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima razmatraće se na sednici Skupštine Srbije.

Predlog zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima razmatraće se na sednici Skupštine Srbije.Narodni poslanik i predsednik Pokreta Vlaškog ujedinjenja, Slobodan Perić, podržaće amandmane na pomenuti zakon koji je predložio Milinko Živković.


Predlog novog zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima predstavlјa "vetar u leđa investicijama u rudarstvu", kako bi Srbija bila dobro mesto za ulaganje u toj oblasti, kaže ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.


Narodni poslanik iz Bora, Milinko Živković pohvalio je suštinu novog zakona ali je ukazao na određne manjkavosti.Na primer, on smatra da stranci ne bi smeli da imaju veće vlasništvo nad našim stratetškim sirovinama od 49 odsto. RTB je mnogo učinio u razvoju Srbije i sad je u situaciji da se neravnopravno takmiči sa inostranim kompanijama. Uprkos svemu, Bor je spreman da i ubuduće bude nosilac razvoja uz neminovna ulaganja najpre i najviše u rudarstvu, izjavio je Živković za Solaris Media Bor.


Na sastanku predsedništva Pokreta Vlaškog ujedinjenja jednoglasno je odlučeno da Slobodan Perić, predsednik pokreta i narodni poslanik, podrži amandmane na novi Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima koje je predložio Milinko Živković.

 

Slobodan Perić

Ocenili smo da je predloženi zakon ide na štetu građana istočne Srbije.Vladu bih molio da usliši naše predloge i da zakon prilagodi građanima istočne Srbije jer se godinama malo davala, a mnogo uzimalo iz ovog kraja i smatramo da je vreme da se to preokrene“, kaže Slobodan Perić koji će svoj stav izneti i na sednici Skupštine.

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top