nasilje-u-porodici-uvek-aktuelna-tema

Požarevac

Info

''Nasilje u porodici'' – uvek aktuelna tema

Foto: Ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru obeležavanja međunarodnog dan borbe protiv nasilja nad ženama, u Požarevcu će biti održana javna tribina ''Nasilje u porodici''.

U okviru obeležavanja međunarodnog dan borbe protiv nasilja nad ženama, u Požarevcu će biti održana javna tribina ''Nasilje u porodici''.


U Srbiji je svaka druga žena bila žrtva nekog vida nasilja u porodici,fizičkog ili psihološkog, najčešće od strane svog supruga ili bivšeg partnera.Podsetićemo samo na jedan takav slučaj u našem okuženju koji se dogodio u septembru tekuće godine – muškarac T.V. izbo je nožem svoju suprugu Brankicu Tošić ispred OŠ “Bata Bulić” u kojoj je radila kao učiteljica.


Obeležavanje međunarodnog dana borbe protiv nasilja je prilika da se o ovoj temi javno govori i podigne svest ljudi o tome koliko je ovaj problem prisutan u našoj zemlji i na koji način bi trebalo da postupe osobe koje trpe naselje.


U ponedeljak 30.novembra, u mаloj sаli Centrа zа kulturu Požarevac, Sаvet zа rаvnoprаvnost polovа orgаnizuje jаvnu tribinu „Nаsilje u porodici“. Predаvаči su: Vesnа Stаnojević, direktorkа Sigurne kuće, Brаnislаv Popović, direktor Centrа zа socijаlni rаd, Biljаnа Nedeljković i Čаslаv Živić iz Policijske uprаve, dr. Slobodаn Petrović, psihijаtаr, Drаgаnа Kostić, zаmenik jаvnog tužiocа, Drаgаnа Jevremović Todorović, sudijа Slаvicа Petrović, predsednik Prekršаjnog sudа, Svetlаnа Milošević, rаdnik GU Požаrevаc i odeljenje Komunаlne policije.


Tribina počinje u 18 časova, a ulaz je slobodan.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top