Nedelja dokumentarnog filma u Velikom Gradištu

Veliko Gradište

Kultura

Nedelja dokumentarnog filma u Velikom Gradištu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Jedanaesti međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST od 1. do 6.septembra u Velikom Gradištu.

SILAFES je deo lanca filmskih festivala CIFFT koji se održava pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu koji se održavaju u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Berlinu, Kanu, Portu, Beču, Istanbulu...

Ova jedinstvena turističko-ekološka manifestacija na našim prostorima okupiće desetine režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade.

Pogledajte OVDE.

Naime, od 196 pristiglih filmova selekciona komisija je odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 57 najboljih ostvarenja.

Izuzetan značaj ovogodišnjem festivalu daće i poljski profesor dr Terence Cliford Ammos, koji je ujedno i predsednik žirija ove godine. O žiriju pročitajte OVDE.

I ove godine je tokom festivala organizovan izuzetan prateći program koji će svim gostima iz zemlje i inostranstva prikazati velike mogućnosti ovog dela Podunavlja – od poseta Ramskoj tvrđavi, Golubačkom gradu, uživanje u ribljim specijalitetima spremanim od strane lokalnih ribara, do takmičenja u ribolovu na plovak i plovidbe brodom po Dunavu. 

Program festivala mošete poflefati OVDE.

Svečano otvaranje festivala je u nedelju 1.septembra, u 20 časova, u gradskom parku na obali Dunava.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top