Nedinić: Dovođenje investitora u Petrovac krajnji cilj

Petrovac

Događaji

Nedinić: Dovođenje investitora u Petrovac krajnji cilj

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom potpisivanja ugovora između republičke direkcije za imovinu i opštine Petrovac na Mlavi kojim se prenose prava svojine nad nepokretnostima vojnog kompleksa "Jovan Šerbanović" u Petrovcu, Duško Nedinić, predsednik ove opštine, sazvao je konferenciju za medije.

Po Nedinićevim rečima, ovim ugovorom opštini je kompleks nekadašnje kasarne, površine nešto više od osam hektara, prenet bez ikakve naknade.

„Ovo je istorijski trenutak za našu opštinu koji pruža nadu za bolju i svetliju budućnost. Ovo nije bio ni kratak, ni lak proces, zaista je iziskivao mnogo zalaganja, energije i posvećenosti. Sada nas očekuje veliki posao, najpre sednica skupštine i ratifikovanje ugovora, nakon toga pristupiće se planskom uređenju ovog dela grada, a zatim i infrastrukturnom opremanju. Kada se taj proces završi možemo govoriti o dovođenju investitora što je krajnji cilj“, naglasio je Nedinić i dodao da zna da su sada očekivanja građana veća nego ikada jer je ovo jedan od najvećih mogućih podsticaja za privredni razvoj i bolji standard opštine Petrovac.

On je istakao da je naveći problem za razvoj privrede u opštini nedostatak zemljišta u vlasništvu opštine koje bi mogli ponuditi potencijalnom investitoru.

„Industrijska zona koju imamo razvijena je zahvaljujući našim privatnim preduzetnicima koji zapošljavaju veliki broj ljudi, ali je činjenica da opština u industrijskoj zoni ne poseduje nijednu parcelu koja je u ekonomskom kontekstu prilačna. Sada smo dobili novu šansu i sasvim smo odlučni u nameri da je iskoristimo na najbolji mogući način. Sada smisao dobija sve ono na čemu smo prethodnih godina radili, a pre svega mislim na infrastrukturno unapređenje opštine i povezivanje sa okrugom“, istakao je predsednik.

Nedinić je na kraju rekao da ne treba žuriti već ozbiljno pristupiti ovom pitanju i videti koje je rešenje najbolje, a potom pozvao građane da se uključe i daju svoje predloge.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top