Nedinić: Izvesno otvaranje kovid odeljenja u petrovačkoj bolnici

Petrovac

Društvo

Nedinić: Izvesno otvaranje kovid odeljenja u petrovačkoj bolnici

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

How Good Of A Friend Are You Really?

Broj zaraženih u opštini Petrovac na Mlavi je u porastu, prema poslednjim podacima između 20 i 30 ljudi na dnevnom nivou se inficira. Povodom pogoršanja epidemiološke situacije medijima se obratio Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac.

Po njegovim rečima, među obolelima ima kako mlađih, tako i starijih osoba. Takođe, među obolelima ima i vakcinisanih i revakcinisanih osoba, ali ono što je evidentno je da su kod takvih pacijenata dosta blaži simptomi, odnosno da je u pitanju blaža klinička slika.

„Oko četrdesetak osoba je na bolničkom lečenju, što znači da je u pitanju teža klinička slika i oni se mahom nalaze na lečenju u Kruševcu. Situacija je takva, da je sada sasvim izvesno da ćemo ponovo morati da otvorimo kovid odeljenje i u našoj bolnici. Kapaciteti u Kruševcu se popunjavaju i sada to već predstavlja problem za naše pacijente koji zahtevaju bolničku negu. Svi su u pripravnosti i situacija se prati svakodnevno. To pokazuje ozbiljnost situacije“, rekao je Nedinić.

On je podsetio da zbog crvene zone u kojoj se opština Petrovac nalazi, Srednja škola „Mladost“ ide po drugom modelu, odnosno kombinovanom koji podrazumeva smenjivanje neposredne i onlajn nastave.

„Nadam se da će se uskoro steći uslovi da se nastava u srednjoj školi odvija po prvom modelu. U ovom momentu je zaista neophodno da se ne ponašamo previše opušteno i da obratimo pažnju na epidemiološke mere“, zaključio je Nedinić.

To Top