Nedinić: Jedno lice pozitivno na virus covid 19, narednih dana očekujemo rezultate drugih testiranih lica

Braničevo

Društvo

Nedinić: Jedno lice pozitivno na virus covid 19, narednih dana očekujemo rezultate drugih testiranih lica

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Duško Nedinić, predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi, saopštio je na konferenciji za medije da je jedno lice u ovoj opštini pozitivno na virus COVID-19.

“Nažalost, tokom vikenda dočekala nas je jedna loša vest, a to je da je jedno lice u našoj opštini pozitivno na virus COVID-19. Ovu informaciju saznali smo u subotu pre podne, ali smo čekali sve provere. Iz etičkih razloga i na osnovu Zakona o zaštiti prava pacijenata neću iznositi lične podatke osobe koja je zaražena. Mogu samo reći, i to je ono što je u ovom trenutku najvažnije, da se zaraženo lice oseća dobro, nema simptome, i da je upućeno na dalje lečenje tj. izolaciju u skladu sa svojim zdravstvenim stanjem. Ova osoba se nalazila tri nedelje u karantinu, epidemiološka služba je pratila čitavu situaciju koja je za sada stabilna, a u narednim danima očekujemo i rezultate drugih testiranih lica”, kazao je Duško Nedinić, predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi.

Nedinić je istakao da je ovo upozorenje da se svi moraju pridržavati mera koje je Vlada Republike Srbije propisala, a pogotovo mera socijalnog distanciranja i pojačane higijene.

“Narednih dana, kako nam se bliži Uskrs, očekuju se veće gužve u marketima, prodavnicama hrane. Zato vas sve molim, a naročito vlasnike marketa, da se učini sve što se može da se izbegnu gužve unutar marketa, da se poštuju pravila držanja distance, kao i opremljenost maskama i rukavicama. Jako je važno da sada ne popustimo. Mi smo, kada se pogleda ova situacija generalno, svi kao jedna tim, jer od svakog pojedinca zavisi kako će se situacija dalje odvijati”, naglasio je Nedinić.

On je još napomenuti da je izuzetno važno da se svaka osoba koja oseća simptome virusa COVID-19 javi na brojeve telefona ambulante za respiratorne tegobe i febrilna stanja, koji su objavljeni na zvaničnom sajtu opštine Petrovac na Mlavi.

To Top