Nedinić: Most može izdržati i veća opterećenja od predviđenih

Petrovac

Društvo

Nedinić: Most može izdržati i veća opterećenja od predviđenih

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Duško Nedinić, predsednik petrovačkog odbora SNS, održao konferenciju za medije u prostorijama te stranke, na kojoj je ponovo jedna od glavnih tema bila rekonstrukcija mosta u centru grada.

Nedinić, koji je i predsednik opštine Petrovac na Mlavi, podelio je sa novinarima, kako je rekao, lepu vest da izabrani izvođač radova u ponedeljak kreće u rekonstrukciju krova na Srednjoj školi „Mladost”. Istog dana počinje i rekonstrukcija škole u Kamenovu, a u toku je nalaženje rešenja gde će đaci biti premešteni dok se radovi ne završe.

Akcija asfaltiranja puteva sprovodi se po celoj opštini. Sada se konkretno rade ulice u Bistrici i Stamnici, a u Trnovču i Velikom Laolu su određene deonice završene. Posebno želim da napomenem da su započeti radovi na putu od Melnice do reke Vitovnice, do budućeg mosta, a i na delu koji pripada Vitovnici. Ovo ističem zato što se neko našao pametan da priča ljudima iz Melnice da se taj put neće završiti i da su sredstva navodno utrošena na zaobilaznicu oko Šetonja. Eto, dokle smo spremni da idemo i sada verujte tim ljudima koji su vas lagali. Marljivim radom, dobrim i jakim vezama sa Ministarstvom trgovine i turizma i Vladom Srbije, i taj  veliki cilj ćemo ispuniti“, rekao je Nedinić.

S obzirom na veliku pometnju koja se oko rekonstrukcije mosta dogodila prethodnih dana, Nedinić je rekao da je njegova obaveza da građane uvek tačno i na vreme obaveštava kako i šta se radi u opštini.

Kako bi se zaustavilo dalje širenje neistina, mislim da je najbolji dokaz da je sa mostom sve u redu privremeni izveštaj o ispitivanju probnim opterećenjem koji je sprovela laboratorija za konstrukciju u okviru Instituta za materijale i konstrukcije na Građevinskom fakultetu u Beogradu. Ispitivanja su pokazala da su u poljima konstrukcije i nad osloncima postignuti potrebni koeficijenti efikasnosti probnog opterećenja. Koeficijenti su odlični i most može izdržati i veća opterećenja od predviđenih. Da je most u bilo kom delu pukao, kao što su pojedinci tvrdili, ne samo da ovakav test opterećenja ne bi mogao da se izvrši, nego bi se pukotine ukazale i na samom mostu. Tada ne bi bilo moguće ništa prekriti ili prekrečiti, kako su navodili ili kako su neki pravili skečeve na moj račun”, naveo je on.

  Takođe, kazao je da mu je izuzetno žao i naprijatno što su svi bili svedoci ovih dana koliko politika može postati ružna i koliko nisko se može ići.

Pojedini političari iz prethodne vlasti su verovatno uznemireni zbog velikih uspeha koje je ova opštinska vlast ostvarila i ne prezaju od iskorišćavanja javnog prostora za iznošenje brutalnih laži i stvaranje opšte zbrke, pometnje i nemira”, kazao je Duško Nedinić i ocenio da je glavni razlog blizina izbora. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top