NEDINIĆ: Preminula jedna osoba u Velikom Popovcu

Petrovac

Društvo

NEDINIĆ: Preminula jedna osoba u Velikom Popovcu

Foto: EB

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik opštine i komandant Štaba za vandredne situacije, Duško Nedinić,  govorio je o epidemiološkoj situaciji i prvom smrtnom slučaju od koronavirusa u ovoj opštini. 

Podaci iz petrovačke bolnice pokazuju da je 71 osoba zaražena koronavirusom, a izlečeno je 15, ne računajući korisnike Ustanove za smeštaj starijih i odraslih lica „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu. Od tog broja, 18 osoba je hospitalizovano, sa srednjom kliničkom slikom, gde nema ljudi na aparatima za veštačko disanje.
Ustanova za smeštaj starijih i odraslih lica „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu se nalazi u izolaciji s obzirom na to da je i pored svih preduzetih mera, virus ušao u ustanovu. Prema poslednjim informacijama, 80 štićenika je pozitivno na virus i 11 zaposlenih. Danas se očekuju rezultati za još 58 testiranih iz ove ustanove, a u toku dana biće testirano još 50, što znači da će sa današnjim danom, ukupno oko 90 posto korisnika biti testirano.
Zbog velikog broja i specifične populacije obolelih bili smo prinuđeni da od Grudnog odeljenja Opšte bolnice u Petrovcu, napravimo kovid bolnicu koja je isključivo za pacijente iz ovog doma. Na odeljenju se za sada nalazi sedam osoba, koje su inače dugogodišnji, hronični bolesnici. Štićenici koji su pozitivni, a bez simptoma, izolovani su u posebnim prostorijama u samoj ustanovi.  Nažalost, jedna osoba iz ovog doma je preminula. U pitanju je starije lice, koje je bilo dugogodišnji i težak hronični bolesnik”, saopštio je Nedinić.
 Zaposleni ove ustanove koji su pozitivni na virus, nalaze se u kućnoj izolaciji. Kako je broj radnika smanjen, pritisak na one koji nisu pozitvni i koji su ostali da rade je izuzetno veliki, jer se očekuje da testovi pokažu još zaraženih. 
Svi zaposleni rade svom snagom i prekovremeno, pod punom opremom kako bi zbrinuli štićenike. Zaista zaslužuju sve pohvale i divljenje, jer je njihov posao i bez ove epidemije težak, ali i plemenit”, rekao je predsednik ove opštine.
Nedinić apeluje na sve da se pridržavaju mera, pogotovo da nose maske u zatvorenom prostoru i izoluju ukoliko je to neophodno, te poželeo građanima da ostanu zdravi i bezbedni. 

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top