Nedinić: U opštini Petrovac  još uvek nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom COVID-19

Petrovac

Događaji

Nedinić: U opštini Petrovac još uvek nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom COVID-19

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi i komandant Štaba za vanredne situacije, saopštio je na konferenciji za medije da nema zaraženih u ovoj opštini i da od danas prestaje sa radom pijaca.

“U našoj opštini još uvek nema potvrđenih slučajeva zaraze virusom COVID-19. Verujem da to znači da svi zajedno, poštujući sve mere, radimo dobru stvar i da se dobro držimo. To je jedini način da se ova bitka dobije. Takođe, smatram da smo veoma dobro ogranizovani, pritom ne mislim samo na Opštinsku upravu, već na opštinu generalno, na sve ljude koji na ovaj ili na onaj način doprinose da se mere poštuju, da budemo odgovorni, samosvesni, solidarni. Marketi su nam dobro snabdeveni. Odličnu saradnju od prvog dana imamo i sa policijom, policijskom stanicom u Petrovcu na Mlavi i policijskom upravom u Požarevcu, sa Opštom bolnicom u Petrovcu na Mlavi i sa Domom zdravlja, sa bankama”, istakao je Nedinić.

Od danas prestaje sa radom pijaca, saopštio je Nedinić i naglasio da se odluke Vlade Republike Srbije moraju poštovati i objasnio da, ukoliko bude pooštravanja mera, Štab je u obavezi da to prati i da se spremi za te mere.

“Verujem da je psihički pritisak sve veći, ja samo mogu da vas zamolim za strpljenje, smirenost i savesnost. To je jedini način da se sve ovo što pre završi. Ono što je pozitivno u celoj ovoj situaciji je mnogo lepih primera solidarnosti i humanih gestova. Zaista je lepo videti kako jedni drugima pomažemo i čuvamo se. I to je praksa koju moramo da nastavimo i kada se sve ovo završi”, kazao je Nedinić.

Predsednik je pohvalio rad Кulturno-prosvetnog centra i pozvao građane da pogledaju sadržaje koje nude na njihovoj Facebook stranici.

“Molim vas da ostanete kod svojih kuća, a mi ćemo se pobrinuti da vam ništa ne nedostaje tokom tog vremena”, zaključio je Nedinić.

To Top