ni-poternica-ne-pomaze-zatvorenik-iz-zabele-vec-tri-meseca-u-bekstvu

Požarevac

Hronika

NI POTERNICA NE POMAŽE: Zatvorenik iz Zabele već tri meseca u bekstvu

Foto: eBraničevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Aleksandru Poprženu (30) kazna isticala krajem iduće godine. Robijao zbog pljačke zlatare u Paraćinu.

Aleksandru Poprženu (30) kazna isticala krajem iduće godine. Robijao zbog pljačke zlatare u Paraćinu.

 

Policija već tri meseca traga za Beograđaninom Aleksandrom Poprženom (30), osuđenim na šest i po godina robije, koji je marta ove godine pobegao iz zatvora u Zabeli. Poprženu je zatvorska kazna zbog pljačke zlatare isticala krajem iduće godine, ali je on izašao na slobodan vikend i više se nije vratio, pišu Večernje novosti.

 

U međuvremenu za njim je raspisana i poternica. Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija nisu želeli da daju bilo kakve informacije o ovom bekstvu, već su nas uputili na Policijsku upravu Požarevac, koja ima nadležnost u ovakvom slučaju.

 

- Za odbeglim osuđenikom raspisana je poternica i za njim se intenzivno traga - rekla je Jasmina Tišma, portparol požarevačke policije.

 

Prema nezvaničnim podacima Popržen nije izveo klasično bekstvo iz zatvora, već se u njega nije vratio sa vikend-odsustva.
- Za odbeglim osuđenikom traga se već tri meseca i nije isključeno da je on, u međuvremenu, pobegao u inostranstvo.

 

Popržen je u zatvoru "Zabela", koji se nalazi u istoimenom naselju udaljenom sedam kilometara od Požarevca, izdržavao kaznu zbog razbojništva. Pljačku je izveo uz pretnju pištoljem jula 2011. godine u Paraćinu, sa saučesnikom Dejanom Amanovićem (35), takođe iz Beograda. Istog dana njih dvojica su uhapšena.

 

POGODNOSTI ZA OSUĐENIKE

 

KAZNENO-popravni zavod "Zabela" u svom sastavu ima zatvoreni, poluotvoreni i otvoreni deo, kao i odeljenje za pritvor. Osuđenici u poluotvorenom delu imaju pravo na godišnji odmor, na vikend-odsustva i na izlaske u grad, kao i na primanje poseta i onih osoba koje im nisu članovi uže porodice.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top