NIS pomaže realizaciju ekoloških projekata u Požarevcu

Požarevac

Društvo

NIS pomaže realizaciju ekoloških projekata u Požarevcu

Foto: FB Saša Pavlović

How Good Of A Friend Are You Really?

Kompanija NIS potpisala je Memorandum o saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije o zajedničkoj realizaciji ekoloških projekata. Takođe, razmenjeni su i sporazumi o saradnji između ove kompanije i lokalnih samouprava, među kojima je i Požarevac.

Ove godine, sporazumi su fokusirani na podršku ekološkim projektima koji će biti realizovani u 12 gradova i opština u Srbiji u kojima kompanija sprovodi najveći deo svojih poslovnih aktivnosti – Požarevcu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu i Žitištu.

U saradnji sa resornim ministarstvima Republike Srbije, kompanija ,,NIS“ je donela odluku da u 2021. godini sredstva opredeljena za realizaciju projekata u okviru programa „Zajednici zajedno“, u iznosu od 107,5 miliona dinara, usmeri na oblast zaštite životne sredine.

Ciklus programa „Zajednici zajedno“ 2021. godine ima za cilj da realizuje projekte u 12 gradova i opština u Srbiji, vodeći se nacionalnim prioritetima smanjenja zagađenja vazduha i uređenja javnih parkovskih površina na inovativan ekološki način.

Konkursom će biti podržane ustanove obrazovanja i vaspitanja, zdravstvene ustanove, ustanove kulture, sportske ustanove i udruženja građana koja u svojim ciljevima imaju oblast zaštite životne sredine sa teritorije Požarevca. Obuhvaćena su ulaganja u zamenu kotlova, energetsku efikasnost, solarnu energiju i uređenje javnih gradskih parkova.

Predlog projekta sa pratećom konkursnom dokumentacijom se dostavlja isključivo putem mejl adrese: zajednicizajedno@nis.eu. Konkurs traje od 10. juna 2021. godine do 05. jula 2021 do 16 časova. Rezultati će biti objavljeni do 15. septembra 2021. godine.

Više o tome pročitajte OVDE.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top