Ništa od obećanja, ipak posečeno zelenilo u

Požarevac

Društvo

Ništa od obećanja, ipak posečeno zelenilo u "Lameli"

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon niza obećanja, stanari "Lamele" će narednih godina umesto drveća koje im je krasilo blok posmatrati ljubičastu parking zonu.

Pre nešto više od dva meseca otpočeli su radovi u stambenom bloku „Lamela“ na uređenju parking prostora, koji su podrazumevali i seču stabala. Stanari su brzo reagovali, stopirali radove, a potom uputili pismeni zahtev tadašnjem zameniku gradonačelnika, Saši Pavloviću, i dobili obećanje da stabla neće biti posečena.

>>STOPIRANI RADOVI U „LAMELI“ DO ISPUNJENJA ZAHTEVA STANARA<<

Međutim, pored svih obećanja, stanari su nedavno dobili obaveštenje da će stabla ipak biti posečena i zato su se 10. septembra ponovo okupili i izrazili nezadovoljstvo. Seču su tog dana uspeli da zaustave, ali već u ponedeljak, 14. septembra, kada je ponovo bio organizovan protestni skup, naišli su na otpor s druge strane.

Opomena od strane izvođača

Od izvođača radova dobili su opomenu da će svaki naredni put kada budu zaustavljali radove snositi troškove samog izvođača, a svako ko bude ometao seču stabala biće priveden od strane policije. Stanari su se tada povukli u svoje zgrade, a stabla su posečena uz prisustvo policije. Pored toga u petak je, kako navode stanari zgrada za E-Braničevo, otpočela seča stabala i u "Maloj Lameli" koja uopšte nije predviđena nijednim projektom, kažu oni.

Radovi u stambenom bloku "Lamela"

Kako navodi upravnica jedne od zgrada, seča stabala je usledila zbog projekta u kome nisu predvideli i dobro premerili stazu za pešake. Naime, staza za pešake se poklapala sa mestom za zelenilo, pa je zbog nedovoljnog prostora zelenilo ispred zgrade moralo da se poseče.

“Stanari više ne smeju da se bune, uplašeni su, nije svejedno kad neko preti policijom. Nijedan zahtev nije ispunjen, iako smo imali obećanje od tadašnjeg zamenika gradonačelnika. Tačno je da je urađena sanacija kišne kanalizacije, ali ona je samo otčepljena, što znači da će nam ponovo stvarati probleme. Što se tiče seče drveća, oni su se ogradili, rekli su da je drveće trulo i da za njega nema mesta zbog pešačke staze", rekla je za E-Braničevo upravnica jedne od zgrada "Lamele".

Kako ona navodi, stanari ovog požarevačkog bloka imaju još problema, a jedan od njih je sa toplifikacijom. Naime, u junu su krenuli radovi i podignut je deo asfalta, te je napravljena rupa koja vodi do prostorije u kojoj se nalazi podstanica. Usled kiše, voda je ušla u te prostorije, a „Toplifikacija“ je stanarima naplatila čišćenje prostorija koje su u vlasništvu ovog preduzeća. Cela „Lamela“ je bila dužna da plati čišćenje tih prostorija jer, kako kažu u obrazloženju, šteta je nastala usled obustave radova zbog pobune stanara. Stanari smatraju da nisu oni ugrozili stanicu, već izvođač radova koji bi, po mišljenju upravnice, trebalo da snosi troškove.  

Cisterna sa mazutom koja godima nema nikakvu funkciju i koja je ukupana u zemlju može da izazove veliki problem. Stanari su od grada zahtevali njeno uklanjanje ali im je rečeno da taj njihov zahtev neće moći da se ispuni, jer su troškovi preveliki, kao i da nemaju stručnjake koji bi taj problem mogli da reše.

"Ne znam više vredi li boriti se, jer svako gleda sopstveni interes. Na pismeni zahtev koji smo poslali u junu, dobili smo samo usmene odgovore, koji sada ništa ne vrede. Cilj je da ovo postane parking ljubičaste zone, koje se naplaćuje 60 dinara po satu", rekla je za E-Braničevo upravnica zgrada.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top