noc-istrazivaca-u-pozarevcu

Požarevac

Info

Noć istraživača u Požarevcu

Foto:

How Good Of A Friend Are You Really?

„Istraži, prikaži, znanje potraži“ - sutra na gradskom trgu u Požarevcu.

„Istraži, prikaži, znanje potraži“ - sutra na gradskom trgu u Požarevcu.

 

Istraživači će na otvorenom predstaviti svoje ideje u novim, atraktivnim i intelektualnim programima, koji su prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju predznanje.

 

Jedna od tema su migracije i putevi, te će posetioci moći iz više uglova da sagledaju ovaj fenomen.

 

Na Starom korzou istraživači organizuju veliki kviz u kome će se ekipe posetilaca oprobati u nadmetanju sa ekipom naučnika.

 

Pored dobre zabave, sve koji pokažu znanje očekuju pokloni.  

 

Za nešto mlađe učesnike, predviđena je zanimljiva igrica „Put rimskih vojnika“.

 

Podsećamo, dešavanja će se odvijati na četiri „ćoška“: EU, Evo, Viki i Lokalni.

 

U programima učestvuju  istraživači sa Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković”, Društva za neuronauke Srbije, Instituta za primenu nuklearne energije i Fakulteta za fizičku hemiju kao i arheolozi Narodnog muzeja Požarevac.

 

„Mladi koji žele da se oprobaju u ulozi naučnika moći će da osmisle i pošalju svoj projekat, u okviru konkursa Naučnog inkubatora”, rekao je dr Bojan Kenig naučni saradnik sa Instituta za biološka istražvanja „Siniša Stanković“, koji je koordinator Refokus projekta Noći istraživača u Srbiji.

 

 

Najzanimljiviji projekti biće realizovani u Istraživačkoj stanici Petnica uz stručno vođstvo mentora i biće predstavljeni sledeće godine kroz ovu manifestaciju.

 

Lokalni partner na realizaciji „Noći israživača“ su Turistička organizacija grada i Požarevačka gimnazija, čiji će učenici i profesori će dati dopinos projektu.

 

„Motiv za učešće, je taj što smo dobili priliku za popularizaciju nauke među mladima u našem kraju. Prvi put učestvujemo u ovako velikom projektu, deca su jako motivisana, i zanimljivo je to što su oni prošli kroz različite uloge. Neki od njih su angažovani kao istraživači, volonteri, a neki su predstavnici istraživačke stanice Petnica” rekla je Mirjana Živojinović profesorka hemije u požarevačkoj gimnaziji.

 

 

Požarevac je jedan od 11 gradova u kojima će se realizovati slična dešavanja.

 

Manifestacija „Noć istraživača“ održava se od 17 do 22 sata.

 

O noći istraživača detaljnije čitajte: http://www.ebranicevo.com/pozarevac/info/vest/10500/noc-istazivaca-u-pozarevcu.html

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top