Nova izložba u požarevačkoj galeriji do 22. decembra

Požarevac

Događaji

Nova izložba u požarevačkoj galeriji do 22. decembra

Foto: GSU

How Good Of A Friend Are You Really?

U Galeriji savremene umetnosti Narodnog muzeja u Požarevcu otvorena je međunarodna izložba Kulturne asocijacije Beograda pod nazivom ,,Beogradsko-jadranski bijenale 2021. – izbor dela”.

Na izložbi su predstavljeni radovi umetnika iz Srbije, Kube, Meksika, Indije, Grčke, Alžira i Južne Koreje (sedam zemalja od 14 zemalja učesnica).

„Predsednik Kulturne asocijacije Beograda Milinko Jelovac, već četvrtu godinu zaredom organizuje ovu međunarodnu kulturnu manifestaciju. Cilj je informativna razmena u oblasti kulture, upoznavanja sa umetnošću stranih zemalja, kao i popularizacije srpske kulture na međunarodnoj sceni”, kazala je na otvaranju izložbe Marina Radosavljević, istoričar umetnosti, viši kustos Narodnog muzeja u Požarevcu.

Ona je dodala da manifestacija podržava inovativnost, raznolikost kulturnih izraza, multikulturalnost, dostupnost, mobilnost, omasovljenje i decentralizaciju umetničkih, medijskih i kulturnih praksi. Ona je takođe prilika da se ostvari dijalog sa umetnikom, sa umetničkim delom, sa publikom, pa i sa samim društvom zemlje u kojoj se predstavlja.

Svečanom otvaranju izložbe pored ljubitelja umetnosti prisustvovali su predsednik Kulturne asocijacije Beograda – Milinko Jelovac, kao i dva učesnika Bijenala – Katarina Singidunum kao predstavnik Srbije i Lednier Ibanez Mendoza sa Kube.

Izložba je otvorena do 22. decembra.

To Top