Nova pitanja za gradonačelnika Požarevca

Požarevac

Saopštenja

Nova pitanja za gradonačelnika Požarevca

Foto: SSP

How Good Of A Friend Are You Really?

Iz Stranke slobode i pravde Požarevac nakon što, kako navode, gradonačelnik Požarevca nije odgovorio na njihova jučerašnja pitanja u vezi sa kampanjom u Zaječaru i snimkom koji kruži mrežama, stiglo je drugo saopštenje. Prenosimo ga u celosti.

Nakon postavljenih pitanja gradonačelniku grada Požarevca u vezi sa snimkom na kome se jasno vidi da je sa nekakvim spiskovima na dan lokalnih izbora, a u vreme predizborne tišine u Zaječaru  zajedno sa članom Gradskog veća Bojanom Dinićem sprovodio kampanju od vrata do vrata, kršeći time zakon i izborna pravila, očekivali smo da gradonačelnik odgovori na postavljena pitanja našeg odbora ili da se u vezi sa ovim događajem makar obrati javnosti. Međutim, kao i više puta do sada odgovori su izostali.

        Otuda, imajući u vidu štetu koja je evidentno naneta gradu Požarevcu, ali i interes građana da znaju sve o radu lokalnih funkcionera, Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu poziva gradonačelnika da se obrati građanima i otkloni nedoumice koje su uzburkale javnost, kao i da ogdovori i na sledeća pitanja:

        1. Kakve ste to spiskove imali u rukama i ko Vam je iste dao, te da li Vam je poznata činjenica da je neovlašćeno korišćenje ličnih podataka o građanima protivzakonito?

        2. Da li je tačno da su u svrhe predizborne kampanje u Zaječaru korišćeni automobili u vlasništvu grada Požarevca odnosno javnih preduzeća i da li su budžetskim novcem pokriveni putni i drugi troškovi ovih vozila i lica koja su njima upravljala?

        3. Da li je tačno da su zaposleni u pojedinim javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi u Požarevcu i Kostolcu bili angažovani u izbornoj kampanji SNS u Zaječaru u toku radnog vremena, te da neki od njih nedeljama nisu odlazili na posao za koji su plaćeni?

        4. Da li je vršen pritisak na zaposlene na odredjeno vreme u javnim preduzećima, javnim  ustavnovama i lokalnoj samoupravi da učestvuju u političkim aktivnostima SNS u Zaječaru protivno njihovoj volji?

        5. Da li ste možda prilikom kampanje u Zaječaru primetili da se u seoskim naseljima organizovano odnosi smeće, dok se isto u selima sa područja Požarevca odlaže na divljim deponijama i da li i Zaječarci udišu zagađen vazduh kao Požarevljani i Kostolčani, te kada ćete krenuti sa rešavanjem ovih problema i zašto nećete?

To Top