Nova postavka u Zavičajnoj galeriji

Kučevo

Kultura

Nova postavka u Zavičajnoj galeriji

Foto: CzK Kučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Izložba slika Zorana Arsovskog, umetnika iz Severne Republike Makedonije, od večeras u Zavičajnoj galeriji Centra za kulturu u Kučevu.

Postoje mnogi savremeni umetnici koji svoj likovni rad vezuju za aktuelna dešavanja u vremenu u kome žive, pri tom sa nastojanjem da iznesu svoj stav pred širom javnošću ne bi li dali svoj doprinos u borbi čovečanstva za bolje uređenje planete i života na njoj. Na žalost, u poslednjih dvadesetak godina postaje jasno da već sada moramo preduzeti radikalne korake da bismo obezbedili opstanak ljudske vrste i celog životinjskog sveta na planeti, jer smo svojim neodgovornim delovanjem, motivisani brzim profitom, koristili tehnologije koje su na duži rok trajno uništavali planetu“,  napisao je Robert Cvetkovski, istoričar umetnosti, u katalogu izložbe.

 Otvaranje je zakazano za 19 sati.

Zoran  Arsovski – Babata rođen je 1980 godine u Kumanovu. Diplomirao je 2005 godine,a master studije slikarstva je završio 2007.u Bugarskoj.

  Član je Udruženja  likovnih umetnika Makedonije (DLUM). Samostalno je izlagao u  više gradova, a nakon izložbe u Kučevu sledeća stanica je Sofija gde će predstaviti svoja dela kroz projekat koji finansira makedosnko ministarstvo kulture.

 Radi u Nacionalnoj ustanovi Centar za kulturu „Trajko Prokopiev" - Kumanovo, kao stručni saradnik za vizuelnu umetnost, arhitekturu i dizajn.  

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top