Novac za zamenu stolarije dobile samo dve opštine iz Braničevskog okruga

Braničevo

Društvo

Novac za zamenu stolarije dobile samo dve opštine iz Braničevskog okruga

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Prijave Požarevca, Petrovca na Mlavi i Malog Crnića su odbačene.

Na sajtu Ministasrtva rudarstva i energetike objavljen je spisak gradova i opština kojima su prihvaćeni projekti i odobrena sredstva po konkursu za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Ministarstvo je prihvatilo projekte 67 lokalnih uprava koje će dobiti ukupno oko 224 miliona dinara.

Iz Braničevskog okruga na ovaj konkurs javio se grad Požarevac i četiri opštine – Malo Crniće, Petrovac, Žagubica i Žabari, a samo dve opštine dobile su podršku od Ministarstva rudarstva i energetike. To su opština Žabari, koja ulaže tri miliona dinara, a isto toliko novca izdvojiće ministarstvo, i opština Žagubica, koja je opredelila milion dinara iz svog budžeta, a toliko će dati i ministarstvo.

Prijave Požarevca, Petrovca na Mlavi i Malog Crnića odbaćene su jer su, kako se navodi u rešenju ministarstva - „neuredne“.

U obrazloženju piše da grad Požarevac i opština Malo Crniće u okviru pisane forme prijave nisu podneli izvod iz budžeta jedinice lokalne samouprave za tekuću fiskalnu godinu sa opredeljenim sredstvima za sufinansiranje mera energetske efikasnosti stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Pored toga, Crniće nije podnelo ni akt jedinice lokalne samouprave o finansijskoj podršci unapređenju energetske efikasnosti, što takođe nedostaje i opštini Petrovac.

Podsećamo da je grad Požarevac konkurisao sa jedinim projektom koji je u tom trenutku bio potpun, a to je Tabačka čaršija – neparni brojevi. Grad je za ovu namenu izdvojio 6,3 miliona dinara.

>>KO ĆE U POŽAREVCU MOĆI DA KONKURIŠE ZA ZAMENU STOLARIJE?<<

Dakle, građani Požarevca, Malog Crnića i Petrovca na Mlavi za sada ne mogu da računaju na pomoć grada i države za zamenu stolarije.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top