novi-mostovi-na-dajsi-glozanskoj-i-bukovskoj-reci

Kučevo

Događaji

Novi mostovi na Dajši, Gložanskoj i Bukovskoj reci

Foto: BMK

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru projekta „Obnovimo Srbiju“ izgrađena tri mosta

U okviru projekta „Obnovimo Srbiju“ izgrađena tri mosta

 

 

Početkom septembra rečica Dajša u MZ Turija, Gložanska reka u MZ Neresnica i Bukovska reka na teritoriji MZ Bukovska, na mestima  gde su bili  stari, ruševni  i dotrajali mostovi, premoštene su novim, armiranim i betonskim. Izgradnju mostova, čiji je investitor lokalna samouprava, omogućili su Fondovi solidarnosti Evropske unije preko Kancelarije za upravljanjem javnim nabavkama. Vrednost mostova, od kojih je onaj u Turiji razmera 6 x 4 metra, u Neresnici 7,30 X 5,20 metara  a u Bukovskoj reci 7,30 x 4,10 metara, prelazi 6 miliona dinaraa.Izvođač radova bila je firma “Jović gradnja“ iz Požarevca.

 

 „Ovo mnogo znači za meštane zaseoka Dajše“ rekao je predsednik MZ Turija, Danče Milenković, nakon izgradnje mosta“ stari je bio drven, urađen pre skoro jednog veka i bilo je opasno koristiti ga. „

 

 

 

 

Izgradnjom mosta u zaseoku Gložana rešeni su mnogi problemi stanovnikaovog dela naše Mesne zajednice“ izjavio je Ljubiša Ljubomirović, predsednik MZ Neresnica.

 

 

 

 

Naša Mesna zajednica se nalazi u brdovitom delu opštine i putna infrsatruktura za nas mnogo znači, zbog čega izgradnja ovog mosta na Bukovskoj reci dobija na težini“ rekao je predsednik MZ Bukovska Miroslav Milivojević.

 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top