A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

NOVI PROJEKTI: Rekonstrukcija parka i izgradnja podzemne garaže
NOVI PROJEKTI: Rekonstrukcija parka i  izgradnja podzemne garaže

Požarevac

Društvo

NOVI PROJEKTI: Rekonstrukcija parka i izgradnja podzemne garaže

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradska uprava Požarevac raspisala je javnu nabavku za izradu projekata rekonstrukcije „Sunčanog parka“ i parternog uređenja dela stambenog bloka u Braničevskoj ulici u Požarevcu.

Procenjena vrednost  radova u „Sunčanom parku“, koji se prostire na oko 190 ari, iznosi 625 hiljada dinara bez PDV-a, a u Braničevskoj ulici, na površini od oko 107 ari, 1,25 miliona dinara bez PDV-a.

„Sunčani park “ je oformljen nakon izgradnje „Centra za kulturu“ osamdesetih godina i od tada osim održavanja nije vršena obnova sadnica. U proteklih desetak godina formiran je parking sa severne strane Centra za kulturu. Na severnoj strani parka pre dve godine postavljen je mobilijar za igru dece, a iza igrališta deo parka koji je ranije održavala Pošta potpuno je zapušten, te ima dosta sadnica sa entomološkim i fitopatološkim oštećenjima.

Deo parka sa zapadne strane Centra za kulturu je oko Okružnog zdanja u kome su smeštene službe SUP-a, takođe je u zapuštenom stanju. Zelene trake duž ulice Jovana Šerbanovića su takođe neuređene, a postojeći drvored je u lošem stanju te ga treba obnoviti, navedeno je u opisu lokacije.

Rekonstrukcija podrazumeva uklanjanje suvih i dotrajalih sadnica, kao i sadnja novih, preoblikovanje igrališta za decu u parku prema Pošti, kao i igrališta prema ulici Moše Pijade. Ove dve površine bi trebalo da budu ograđene. Pešačke staze bi trebalo da se obnove sa modernim klupama i korpama za smeće, zatim formira prostor za kontejnere za otpad i uredi prostor ispred Centra za kulturu. Projekat bi trebalo da predvidi nova kandelaberska rasveta, sanaciju zelenih traka duž drvoreda u ulici Jovana Šerbanovića i zamenu dotrajalih i suvih stabala, a u planu je i da čitav park dobije „primerenu“ ogradu.

„Dvorište  stambenog bloka u Braničevskoj ulici je prilično zapušteno, neuređeno sa mnoštvom montažnih garaža, jednom zidanom kružnom garažom, preplavljeno parkiranim vozilima, neuređenim pešačkim stazama i potpuno zapuštenim zelenilom. Postojeća stabla su ili samonikla ili posađena od strane stanara pa tako na mestima gde se nalaze predstavljaju smetnju kako prolaznicima tako i zgradama ispred kojih se nalaze. Kako je centar prepun vozila, često se zalazi i u stambene blokove, kao što je ovaj i tu nalazi mesto za parkiranje, neretko i na zelenim površinama. U dvorištu bloka ne postoji ni jedan kutak za odmor ili igru dece. U dvorištu ne postoji nijedan kutak za odmor ili igru dece”, navodi se u opisu druge lokacije u dokumentaciji.

 

Cilj izrade „ Urbanističkog projekta parternog uređenja bloka Braničevska u Požarevcu“ je izrada urbanističkog projekta podzemne garaže sa projektom parcelacije radi formiranja parcele za izgradnju podzemne garaže, potom projekta parternog uređenja, projekta geodetskog obeležavanja sa elaboratom geodetskih radova.

„Projektom parternog uređenja dati funkcionalno rešavanje pešačkih i saobraćajnih komunikacija sa parkiralištima, zelenim površinama i prostorom za igru dece“, navedeno je u konkursnoj dokumentaciji.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top