Novi rok za subvencije za novu fiskalizaciju od 15. marta

Braničevo

Ekonomija

Novi rok za subvencije za novu fiskalizaciju od 15. marta

Foto: pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Siniša Mali, ministar finansija, najavio je novi rok za prijavljivanje za subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije.

Mali je istakao da je novi rok od 15. marta do 5. aprila i pozvao sve one koji se do sada nisu prijavili za subvencije da to učine.

Prethodni rok do kada su obveznici mogli da se prijave za subencije za novu fiskalizaciju bio je 31. januar, a prijavljivanje onih koji nisu to učinili u prvom roku će se odvijati na isti način kao i prethodni put.

Prijava je jednostavna, ne zahteva mnogo vremena, a obveznici fiskalizacije mogu samo jednom da se prijave, odnosno ne mogu naknadno da menjaju prijavu. Rok do kada su obveznici fiskalizacije u obavezi da u potpunosti pređu na novi model je 30. april.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva finansija, novi sistem e-fiskalizacije donosi brojne  prednostima - poreskim obveznicima, odnosno privredi, se olakšava poslovanje, smanjuju troškovi poslovanja na duži rok, ukida nepotrebno administriranje i samim tim stvara bolji poslovni ambijent.

Više o tome pročitajte OVDE.

To Top