Novi vid informisanja turista u Požarevcu i Velikom Gradištu

Braničevo

Događaji

Novi vid informisanja turista u Požarevcu i Velikom Gradištu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevac i Veliko Gradište dobili su informativne interaktivne table sa najznačajnijim turističkim informacijama koje su postavljene ispred Turističkog info centra i na početku šetališta na Srebrnom jezeru.

To je jedan od rezultata realizacije Projekta za unapređenje preduslova za korišćenje lokalnih socio-ekonomskih potencijala kroz geografsko informacione sisteme (GIS) u ove dve lokalne samouprave, finansiran iz programa EU PRO.

,,U ovo vreme kada je smanjena direktna komunikacija sa korisnicima i turistima odlučili smo da realizujemo jedan ovakav projekat. Ove table sadrže sve informacije vezane za kulturne, istorijske sadržaje, kao i smeštajne kapacitete, ishranu, rekreaciju i sport. Mi se nećemo zadržavati samo na ovome, već ćemo stalno nadograđivati softverski sistem novim značajnim informacijama’’, rekao je Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije Požarevca.

Danijela Tufegdžić, menadžerka projekta  je dodala da se već godinu i po dana sprovodi niz aktivnosti s ciljem unapređenja efikasnosti rada Požarevca i Velikog Gradišta, kako kroz nadogradnju geografsko – informacionog sistema, tako i kroz kupovinu različite opreme i razvoja programa  radi približavanja turističkih i investicionih potencijala te dve lokalne samouprave.

„Razvili smo i posebnu mobilnu aplikaciju za turizam Požarevca i Velikog Gradišta, koja takođe sadrži podatke o interesantnim turističkim lokacijama i servisne informacije“, rekla je Tufegdžić.

Podsećamo, prošle godine je potpisan Sporazum o unapređenju lokalnog geografsko informacionog sistema koji se sprovodi u Požarevcu i Velikom Gradištu, a finansijsku podršku od 71.750,00 evra je obezbedila Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

>>ZAKLJUČEN SPORAZUM O UNAPREĐIVANJU LOKALNOG GEOGRAFSKOG INFORMACIONOG SISTEMA<<

To Top