Novinarkama E-Braničeva uručena priznanja za osvojeno prvo mesto

Braničevo

Događaji

Novinarkama E-Braničeva uručena priznanja za osvojeno prvo mesto

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Pobednicima EU PRO medijskog takmičenja na temu podrške EU lokalnom i regionalnom razvoju, koji je EU PRO organizovao u partnerstvu sa Ministarstvom za evropske integracije i delegacijom Evropske unije, danas su uručena priznanja na svečanosti u hotelu „Metropol“ u Beogradu.

U kategoriji set medijskih priča, u kojoj pobednika proglašava organizator - EU PRO, Ministarstvo za evropske integracije  i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, pobedio je Regionalni internet portal E-Braničevo. Novinarkama Ani Grujić i Tijani Sotirov, autorkama nagrađenih priča, priznanja za osvojeno prvo mesto uručila je Olivera Kostić, menadžerka programa EU PRO.

Novinarke portala „E-Braničevo“ sa Oliverom Kostić, menadžerkom programa EU PRO

Na osnovu glasova stručnog žirija koji je radio u sastavu Radojka Nikolić, urednica „Ekonometra“  i „Magazina Biznis“, Ljubica Gojgić, urednica i voditeljka emisije“ Pravi ugao“ na RTV Vojvodina i Miša Stoiljković, urednik i voditelj jutarnjeg programa Radio Beograda i samih takmičara, nagrada u kategoriji najbolji prilog samostalnog elektronskog izdanja pripala je Enesu Radetincu, uredniku novopazarskog portala A1, dok je nagrada za najbolji televizijski prilog dodeljena dvema medijskim kućama koje su osvojile isti broj poena stručnog žirija i takmičara - Radio Televiziji Novi Pazar i novinaru Aleksandru Nićiforoviću i TV Centru Svilajnac za prilog Predraga Todorovića. 

Nagrada za najbolji radijski prilog dodeljena je Radiju Sto Plus iz Novog Pazara i novinarki Ameli Bajrović , dok je najbolja autorka - Biljana Kuzmanović, urednica portala Užička republika press.  Specijalna nagrada Ministarstva za evropske integracije pripala je Medijskom istraživačkom centru iz Niša za priču Milice Milojević Kostić dok je Delegacija Evropske unije u Srbiji specijalnu nagradu dodelima TV Galaksiji 32 iz Čačka i novinarki Mileni Petrović. 

Pored priznanja, pobednici su dobili nagradu u iznosu 5.000 dolara koja je namenjena za kupovinu tehničke opreme, a u cilju unapređenja rada medija.

Na svečanosti koja je prethodila uručenju priznanja predstavljeni su rezultati koje je tokom tri godine rada razvojni program EU PRO ostvario u saradnji sa 99 lokalnih samouprava, uz finansijsku podršku Evropske unije.

 

To Top