Obeležen Dan Centra za obuku Kopnene vojske u Požarevcu (FOTO)

Požarevac

Događaji

Obeležen Dan Centra za obuku Kopnene vojske u Požarevcu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U požarevačkoj kasarni ,,General Pavle Jurišić Šturm” održana je vojnička svečanost povodom proslave Dana Centra za obuku Kopnene vojske.

Svečanosti su prisustvovali komandant Komande za obuku, brigadni general Željko Petrović, predstavnici organa lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova i Srpske pravoslavne crkve.

Potpukovnik Duško Jović, komandant Centra za obuku kopnene vojske u Požarevcu, kazao je da se ovaj praznik obeležava 16. novembra, u znak sećanja na početak Kolubarske bitke.

,,To je bitka poznata po herojstvu, roduljublju i umeću ratovanja, a izučava se na najvišim školama ratne veštine. Kako bismo razumeli tuđu istoriju i kulturu moramo da poštujemo svoju, a to nikakva bogatstva i sjaj ovog sveta ne mogu da kupe. Srpski vojnici uvek su bogati čašću, patriotizmom i nepokolebljivim moralom”, kazao je Jović.

Prema njegovim rečima, u vremenu između dva praznika, u uslovima otežanim koronavirusom, požarevački Centar za obuku je realizovao sve postavljene zadatke kvalitetno, disciplinovano i odgovorno.

,,Renoviranjem objekata za stanovanje i obuku, kao i vojničkog restorana, unapredili smo uslove za život i rad u kasarni. Međutim, najveću vrednost naše jedinice predstavlja njen ljudski potencijal. U periodu koji je pred nama težište našeg rada biće usmereno ka unapređenju uslova života i rada u jedinici, brizi o ljudima i stalnom usavršavanju”, naglasio je Jović.

 

Potpukovnik Duško Jović

Komandant Komande za obuku, brigadni general Željko Petrović, odao je priznanje za sve ono što je požarevački Centar za obuku kopnene vojske uradio u proteklih godinu dana. Kako kaže, to predstavlja motiv, ali i dodatnu obavezu da još bolje rade u narednoj godini.

,,Kada pogledate stroj ovih mladih ljudi koji celog sebe predaju zarad unapređenja svojih sposobnosti i sposobnosti pripadnika Vojske Srbe i stranih oružanih snaga onda možemo da zaključimo da idemo ka dobrom cilju i da smo na dobrom putu”, istakao je Petrović.

 

Brigadni general Željko Petrović

Povodom praznika, pored nagrada i pohvala za pripadnike jedinica, zahvalnice su uručene organima lokalne samouprave Požarevca, Malog Crnića i Velikog Gradišta za uspešnu saradnju.

U okviru svečanosti priređen je kulturno-umetnički program i taktičko-tehnički zbor na kome je prikazano naoružanje i vojna oprema.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI. 

To Top