Obeležen jubilej - 180 godina postojanja škole u Lučici (FOTO)

Požarevac

Događaji

Obeležen jubilej - 180 godina postojanja škole u Lučici (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U skladu sa epidemiološkom situacijom škola je proslavila svoj jubilej predstavljanjem monografije škole.

Bune, ratovi, seobe i oslobođenja - svi ti istorijski događaji ostavili su trag na jednoj od najstarijih škola u Braničevskom okrugu koja i danas postoji i uspešno radi na obrazovanju mladih naraštaja. Skoro dva veka postojanja ove škole ispunjena su stalnom borbom za što bolji kvalitet obrazovanja i vaspitanja. Pored matične škole u Lučici, postoje i područne škole u Prugovu i Poljani.

U skladu sa epidemiološkom situacijom škola je proslavila svoj jubilej skromnom svečanošću.

Predstavljanje monografije škole

„Ovo je veliki jubilej i odlučili smo da ga proslavimo promocijom monografije. Monografija je štampana u 500 primeraka i podeljena je svim učenicima. Za štampanje monografije grad je izdvojio 100.000 dinara“, rekao je Slaviša Stojadinović, direktor Osnovne škole „Miloš Savić“ u Lučici.

 

Slaviša Stojadinović, direktor Osnovne škole „Miloš Savić“ u Lučici

Događaju su prisustvovali Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, i Tomica Stojanović, član Gradskog veća zadužen za prosvetu.

 „Čast mi je što prisustvujem obeležavanju 180 godina postojanja Osnovne škole „Miloš Savić“, jer 180 godina je istorija kojom retko koja škola može da se pohvali, a mi kao grad prepoznajemo značaj ove škole“, rekao je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

 

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

Gradonačelnik je istakao da su obnovljene fasade, zamenjeni prozori, kotlovi u sve tri škole, urađen je i deo vodovodne mreže, enterijer, zamenjena ograda u školi, asfaltiran teren malih sportova u Poljani. Fasada na školi u Lučici finasirana je sredstvima Ministarstva pravde i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nagrađene učenice za najbolje radove

U okviru jubileja organizovan je likovni i literarni konkurs na temu „180 godina postojanja naše škole“, a nagrađene su: Leonora Stokić, Jovana Petrović i Jana Cvetković za najbolji literarni rad, dok je za najbolji likovni rad nagrađena Jelena Perišić.

To Top