Obučeno 36 lica za gašenje požara na otvorenom

Žagubica

Društvo

Obučeno 36 lica za gašenje požara na otvorenom

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Obuka je sprovedena u prostorijama i na poligonu Vatrogasno spasilačke jedinice Žagubica, sa ciljem da se polaznici osposobe da pravilno postupaju u akcijama gašenja požara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije Republike Srbije, organizuje i sprovodi obuku specijalizovanih jedinica civilne zaštite namenjenih za gašenje požara na otvorenom prostoru. U opštini Žagubica nedavno je realizovana ova obuka koju je uspešno završilo 36 lica.

O značaju ovakvih obuka govorio je Goran Đorđević, načelnik odseka za vanredne situacije Požarevac.

Prema Đorđevićevim rečima, ovo je početak obuke koji će biti nastavljen i u narednom periodu, a koja će se odnositi na pružanje prve pomoći i na druge poslove koji imaju veze sa vanrednim situacijama.

Nakon obuke koju su sprovodili Nikola Mikić, komadant Vatrogasno spasilačkog bataljona Požarevac, Miloš Tomić, zamenik komandanta, i Radiša Simeonović, komandir Vatrogasno spasilačke jedinice Žagubica, svi polaznici koji su uspešno završili obuku činiće dodatnu snagu i pojačanje profesionalnim Vatrogasno spasilačkim jedinicama na teritoriji opštine Žagubica.

Goran Đorđević

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top