Obustavlja se rad stočne pijace, koje su još nove mere donete?

Petrovac

Društvo

Obustavlja se rad stočne pijace, koje su još nove mere donete?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Petrovac na Mlavi može biti posebno pogođena virusom korona zbog velikog broja povratnika iz inostranstva, kaže Duško Nedinić, i apeluje na sugrađane da se ponašaju odgovorno.

Danas je na vanrednoj telefonskoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi, a u skladu sa tekućom situacijom i preporukom veterinarskog inspektora u vezi održavanja prometa životinja na stočnim pijacama, donet zaključak o ograničenom radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih, zanatskih i uslužnij objekata kao i obustavljanju rada stočnih pijaca na teritoriji opštine Petrovac za vreme trajanja vanrednog stanja.

Pravna lica i preduzetnici iz oblasti trgovinske, zanatske u uslužne delatnosti samostalno utvrđuju radno vreme svojih objekata u propisanom intervalu od 06 do 18 časova za vreme trajanja vanrednog stanja, a objekti u oblasti ugostiteljstva u propisanom intervalu od 08 do 18 časova za vreme trajanja vanrednog stanja. Privredni subjekti, ondosno preduzetnici, dužni su da izmenjeni raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na glavnom ulazu ili na drugom vidnom mestu u objektu.

Duško Nedinić, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Petrovac, istakao je na konferenciji za medije  da je Petrovac opština koja ima veliki broj ljudi na privremenom radu u inostranstvu (Italiji, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Francuskoj), u zemljama koja su sada žarišta korona virusa. Iz ovih razloga zamolio je građane da se pridržavaju svih odluka koje su donete od strane države i odluka koje su donete od strane Štava za vanredne situacije opštine Petrovac.

Nedinić je zamolio sve privredne subjekte da imaju poseban odnos prema radnicima čija deca više ne mogu da pohađaju škole i vrtiće, i dodao da su naročito ugrožena lica sa hroničnim oboljenjima i lica starija od 60 godina. Posebnu zaštitu treba da uživa roditelj dece do 12 godina starosti, a naročito ukoliko jedan roditelj vrši roditeljska prava ili je drugom roditelju uspostavljena radna obaveza. Gde god ima mogućnosti omogućiti rad od kuće i tretirati radnike koje rade u izmenjom režimu u skladu sa novonastalim prilikama sa ekonomske tačke gledišta ne budu oštećeni.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top