Od danas dozvoljeno kretanje starijima od 65, kol centar prestaje sa radom

Petrovac

Društvo

Od danas dozvoljeno kretanje starijima od 65, kol centar prestaje sa radom

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi i komandant Štaba za vanredne situacije, obratio se građanima povodom ukidanja vanrednog stanja.

Nedinić je na konferenciji za medije obrazložio šta znači ukidanje vanrednog stanja, odnosno koje mere više ne važe, a koje ostaju na snazi do daljeg.

„To znači da od danas više nema policijskog časa, da se naši stariji sugrađani mogu kretati kada god požele, ali je preporuka da i dalje više vremena provode u svojim domovima, kao i da se vraćamo uobičajenom radnom vremenu. Takođe, naš kol centar prestaje sa radom“, istakao je Nedinić i dodao da vrtić počinje sa radom od ponedeljka.

 

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi i komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije

Po njegovim rečima, neke vanredne mere ipak ostaju na snazi, što znači da je i dalje važi držanje distance od dva metra, izbegavanje kontakta, rukavice i maske su i dalje obavezne u restoranima i kafićima, zabranjeno je  javno okupljanje, nema nastave u školama, nema bioskopa i pozorišta.

Slavlja poput svadbi, krštenja i rođendana biće dozvoljena od 15.juna.

„Želim da izrazim veliku zahvalnost mojim sugrađanima. Ponosan sam zbog načina na koji smo se borili sa ovom teškom i opasnom situacijom. Zajedničkim snagama uspeli smo da se održimo, što dokazuje činjenica da imamo samo četiri zaražene osobe, iako su prognoze bile mnogo lošije. Pridržavali smo se mera, pomagali jedni drugima i bili solidarni. To je jako dobar pokazatelj koliko smo zapravo snažni kada smo ujedinjeni i kada svako odgovorno radi svoj posao“, istakao je Nedinić.

On je iskoristio ovu priliku da izrazi zahvalnost svim ljudima koji su tokom trajanja vanrednog stanja radili i rizikovali svoje zdravlje, živote i zdravlje svojih porodica.

„Hvala vam što ste bili tu za nas, iako ste svakoga dana odlazili na posao sa neizvesnošću, svesni rizika. Molim sve moje sugrađane da nikada ne zaborave kroz šta smo prošli i da, i kada prođe vreme, imaju na umu i sete da je u nekom trenutku neko bio spreman da se za njih žrtvuje“, rekao je prvi čovek opštine Petrovac na Mlavi.

Posebno je pohvalio dobre i savesne ljude koji su priskočili u pomoć kada je bilo najteže i svojim donacijama i volontiranjem pomogli da se prebrodi ova teška situacija, a potom izrazio nadu da posle svega ovoga empatije neće nestati i da će se ljudi mnogo bolje organizovati i voditi svoje živote u budućnosti.

„Nas mnogo toga tek očekuje. Moramo se polako vraćati redovnim obavezama i da nastavimo tamo gde smo stali. Mi ćemo se truditi da radimo još vrednije, kako bi nadoknadili propušten period. Naravno, i dalje moramo biti na oprezu, kako se napredak ne bi ugrozio. Mislim da smo svi svesni činjenice da virus nije nestao, da i dalje postoji mogućnost infekcije, tako da vas molim da imate na umu to i dalje kada se vratite svojim redovnim obavezama“, zaključio je Nedinić.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top