Od danas na snazi nove mere u borbi protiv koronavirusa

Braničevo

Društvo

Od danas na snazi nove mere u borbi protiv koronavirusa

Foto: Pixabay

How Good Of A Friend Are You Really?

Vlada Republike Srbije usvojila je, na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa, koje od danas važe za celu Srbiju.

Ovim merama zabranjuju se okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru istovremeno više od deset ljudi. Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od najmanje 1,5 metra, odnosno na svaka četiri kvadratna metra može biti prusutno samo jedno lice.
Nošenje zaštitne maske obavezno je na svim javnim mestima u zatvorenom prostoru, što znači da su roditelji maloletne dece, kao i dece sa posebnim potrebama i njihovi staratelji, dužni da obezbede da njihova deca nose zaštitnu masku.   
Vlada je preporučila da se maske nose na svim javnim mestima na otvorenom prostoru. Na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od najmanje 1,5 metara (redovi ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta), nošenje maski je obavezno.
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top