Od danas nastava na daljinu

Braničevo

Društvo

Od danas nastava na daljinu

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Za učenike od petog do osmog razreda osnove škole i srednjoškolce, od danas 30. novembra, nastava će se odvijati na daljinu. Učenici od prvog do četvrtog razreda pohađaju nastavu u školi.

Učenici će od danas nastavne časove pratiti od kuće putem javnog servisa ( RTS2, RTS3 i RTS planeta) i uz pomoć materijala i uputstava  koje budu nastavnici slali putem gugl učionica ili viber grupa. Svaka škola odlučuje o platformi koju će da koristi.

Škole su dobile dopis od Ministarstva prosvete u kome se između ostalog navodi da nastavnik ima autonomiju da planira ocenjivanje i da odlučuje da li se pismeni zadaci, planirani u narednom periodu, mogu realizovati putem nastave na daljinu. Ukoliko to nije moguće pismene zadatke mogu realizovati i u drugom polugodištu, ali da se vodi računa o ravnomernom rasporedu u odnosu na druge pismene i kontrolne zadatke.

Prvo polugodište se prema novom Kalendaru obrazovno- vaspitnog rada završava 18. decembra, što znali da nastavnici imaju još tri nedelje na raspolaganju da učenike ocene i zaključe ocene.

Ukoliko učenici ne budu bili zadovoljni zaključnim ocenama za kraj  drugog polugodišta, imaće priliku da neposredno usmenim odgovaranjem ili pisanim proverama u školi to i poprave uz poštovanje svih epidemioloških mera. Detaljnije o tome će učenike u svim školama obavestiti razredne starišine.

Zimski raspust počinje 21. decembra i trajaće do 15. januara 2021. godine. Drugo polugodište počinje 18. januara.

To Top