A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 131

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 131
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Od juna po šest kvarova dnevno, u toku radovi za bolje vodosnabdevanje u Požarevcu
Od juna po šest kvarova dnevno, u toku radovi za bolje vodosnabdevanje u Požarevcu

Požarevac

Društvo

Od juna po šest kvarova dnevno, u toku radovi za bolje vodosnabdevanje u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Šta su lokalna samuprava i JKP „Vodovod i kanalizacija“ preduzeli i šta preduzimaju kako bi Požarevac imao odgovarajuće vodosnabdevanje, bila je tema konferencije za novinare u Gradskom odboru SNS.

Radi se na nekoliko projekata, a najznačajniji su postrojenje za reversnu osmozu na vodoizvorištu „Meminac“, fabrika vode za piće i fabrika za preradu otpadnih voda. Pre toga neophodno je da se kompletan vodovodni i kanalizacioni sistem dovedu u adekvatno stanje.

Imamo sredstva, imamo projekte i imaćemo pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima,da bi ti radovi bili masovni na celoj teritoriji grada, kako bi se naredne godine sve završilo i one tamo godine upustilo u realizaciju projakata fabrika vode u Požarevcu i Kostolcu i fabrike za preradu otpadnih voda“, rekao je Bane Spasović, predsednik SNS- a u Požarevcu.

 

Bane Spasović, predsednik Gradskog odbra Srpske napredne stranke u Požarevcu

Aleksandar Dimitrijević, vd direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac,  naveo je da se nivo nitrata u vodi iz gradskog vodovoda, što je označen kao najveći problem u vodosnabdevanju grada, kreće od 35 do 37 miligrama, a dozvoljeno je do 50 .

Kao jedan od problema naveo je i vodosnabdevanje visinskih zona, što će se rešiti igradnjom dva rezervoara na Tulbi, od po dve hiljade kubika. Kako je velika potrošnja u ovom delu grada,  postojeći rezervoar, koji je inače bio predviđen da snabdeva samo živinarsku farmu i nekoliko domaćinstava, a sada snabdeva više od dve hiljade domaćinstva, završava posao, ali je nedovoljan. Velika potrošnja dovodi i do kvarava na inače dotrajaloj vodovodnoj mreži.

 „Od juna do danas bilo je 550 intervecija na mreži, više od šest dnevno.“, naglasio je Dimitrijević.

Po njegovim rečima rešen je problem kvaliteta vode u Starom Kostolcu i Drmnu, ali ih i  dalje ima na pojedinim seoskim vodoizvorištima, koja su u skorije vreme došla pod okrilje „Vododovoda“. Na fabriku vode „Mlava“ biće povezana naselja Maruljevac, Bubušinac i Bradarac.

U toku su radovi na crpnim stanicama u Stiškoj ulici u Požaevcu koja je važna za  fabriku otpadnih voda koja tek treba da se radi i u Partizanskoj i  na Kanalu. Radi se i na kanalizacionom sistemu za neselja Lučica, Prugovo i Poljana, a u planu su i Bradarac, Bubušinac i Maruljevac.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top