A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 131

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 131
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Od ponedeljka počinje upis u prvi privatni vrtić u Požarevcu
Od ponedeljka počinje upis u prvi privatni vrtić u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Od ponedeljka počinje upis u prvi privatni vrtić u Požarevcu

Foto: EB

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradska uprava Požarevac, Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ i privatna predškolska ustanova „Zdravo dete“ potpisali su sporazum o saradnji.

Potpisivanje sporazuma bio je logičan sled događaja nakon donete odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Požarevca i opredeljivanja sredstava za ovu namenu u budžetu grada.

Potpisivanje sporazuma

Privatna predškolska ustanova „Zdravo dete“  je verifikovana od strane nadležnog ministarstva. 
Ovaj način je pravo rešenje i to iz više razloga.Osnovni razlog je taj što smo ovim subvencionisanjem privatnog sektora prepolovili listu čekanja. Takođe je bitno da u isto vreme taj privatni sektor podstičemo i posredno utičemo na njegov razvoj i otvaranje novih radnih mesta.Potpisanim sporazumom utvrdili smo način na koji roditelji, odnosno zakonski zastupnici, mogu ostvariti pravo na naknadu dela troškova boravka njihove dece u predškolskoj ustanovi „Zdravo dete“, rekao je Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave Požarevac .

Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave Požarevac

Da bi roditelji, odnosno zakonski zastupnici, ostvarili pomenuto pravo potrebno je pre svega da su već podneli zahtev za upis deteta u Predškolsku ustanovu „Ljubica Vrebalov“ i da su ispunili potrebne uslove za upis, ali da zbog nedovoljnih kapaciteta dete nije upisano.
Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ o tome izdaje potvrdu-odbijenicu sa kojom roditelj, odnosno zakonski zastupnik, odlazi u predškolsku ustanovu “Zdravo dete“ i sa njima zaključuje ugovor o boravku deteta. Nakon toga, sa odbijenicom i potpisanim ugovorom roditelj, odnosno zakonski zastupnik, dolazi u Gradsku upravu, soba broj 12, Odeljenje za društvene delatnosti, i predaje tu dokumentaciju uz popunjavanje propisanog obrasca. Nadležno odeljenje Gradske uprave potom donosi rešenje o priznavanju prava na naknadu dela troškova za boravak deteta, ukoliko su ispunjeni navedeni uslovi.
Kada je reč o samoj naknadi dela troškova boravka deteta roditelj, odnosno zakonski zastupnik, uplaćuje istu predškolskoj ustanovi „Zdravo dete“ a zatim se sa dokazom o uplati i rešenjem o priznavanju prava javlja u zgradu Gradske uprave, soba 35, Odeljenje za društvene delatnosti, nakon čega mu se refundira iznos od 80 odsto od ekonomske cene utvrđene za boravak dece u PU“ Zdravo dete“, a što trenutno iznosi 15.200 dinara.Najbitinije je da otvaranjem tog vrtića 110 mališana napušta listu čekanja“, kazao je Simonović.
Inače, u vrtiću, koji se nalazi u ulici Miodraga Markovića br 10 A,  radi devet vaspitača i može da primi 110 deteta uzrasta od jedne godine do polaska u školu. S obzirom na to da je lincencirana ustanova, deca mogu pohađati i pripremni predškolski program koji je zakonom obavezan.

Jedna od prostorija za smeštaj dece

Radno vreme vrtića je od 6 do 17 sati tokom cele godine, osim za dane državnih praznika. Osim boravka dece, vaspitno - obrazovnog dela, dva osnovna obroka i dve užine, deca će pohađati i školicu sporta dva puta nedeljno, a u planu su i razne radionice likovne dramske, školica stanog jezika i slično. 
Vlasnici vrtića su dr Saša Plećević, poznatiji kao Doktor Filgud i Merima Milojković.
Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca,  naveo je da ovaj privatni vrtić nije konkurencija državnom, već da je najvažnije da sva deca budu smeštena u vrtiće i da im se obezbede najbolji mogući uslovi i kadrovi, a posebno je naglasio da je dvanaest ljudi našlo posao.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca sa saradniacima obišao je novi vrtić

Trenutno je oko 240 mališana ostalo ispod crte, sada se taj broj smanjuje za 110, a imamo najave za jedan do dva nova vrtića, tako da će grad Požarevac kroz subvencije, u vrlo kratkom roku od godinu dana obezbediti svu decu u našem gradu, da roditelji ne brinu dok su na poslu. Mora postojati to javno privatno partnerstvo, saradnja lokalne samouprave sa realnim sektorom. Svi smo na zajedničkom zadatku da pomognemo načim sugrađanima“, rekao je Spasović, nakon obilaska privatne predškolske ustanove, koja počinje sa radom, 3. decembra.
 

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top